Acasa MagazinLife Papa Francisc merge la Cupa Mondială de Fotbal

Papa Francisc merge la Cupa Mondială de Fotbal

scris de C.S.
7 afisari

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a declarat, marţi, că îl va invita pe Papa Francisc, de origine argentiniană şi pasionat de fotbal, la Cupa Mondială, în cadrul întâlnirii programate, vineri, la Vatican.

Papa Francisc, invitat la Cupa Mondială de Fotbal.

„Vreau să-l invit la Mondial”, a declarat preşedintele, care va participa, vineri, la consistoriul ce va desmna noi cardinali, printre care se numără şi brazilianul Orani Tempesta, actualul arhiepiscop de Rio de Janeiro.

Dilma Rouseff a reamintit că Papa este suporter al echipei argentiniene San Lorenzo. „El îşi va încuraja echipa sa, iar eu pe a mea”, a adăugat preşedintele.

În cursul unei vizite anterioare la Vatican, imediat după ce Jorge Mario Bergoglio a devenit Papa Francisc, Dilma Rousseff a glumit spunând că Argentina poate avea un Papă, dar Dumnezeu este brazilian. Aceasta este o glumă populară în Brazilia, cu referire la bogăţiile naturale ale statului sud-american.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult