Acasa MagazinLife Penelope Cruz și Javier Bardem acuzați de incitare la antisemitism

Penelope Cruz și Javier Bardem acuzați de incitare la antisemitism

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Jon Voight i-a criticat pe actorii Penelope Cruz şi Javier Bardem care au denunţat într-o scrisoare deschisă incursiunea armată a Israelului în Fâşia Gaza, calificând-o drept „genocid”.

Penelope Cruz și Javier Bardem acuzați de incitare la antisemitism (foto: fr.news.yahoo.com)

„Numele meu este Jon Voight şi sunt mai mult decât furios, sunt deznădăjduit că oameni ca Penelope Cruz şi Javier Bardem pot incita la antisemitism în întreaga lume şi sunt orbi din cauza răului pe care l-au cauzat”, îşi începe Voight scrisoarea deschisă, publicată în The Hollywood Reporter. Scrisoarea lui Voight vine în contextul în care mai multe personalităţi spaniole, printre care actorii Penelope Cruz, Javier Bardem şi regizorul Pedro Almodovar, au denunţat, într-o scrisoare deschisă, incursiunea armată a Israelului în Fâşia Gaza, descriind această acţiune ca fiind „un genocid”. Totodatǎ, aceştia au lansat un apel către Uniunea Europeană pentru „a condamna atentatele terestre, maritime şi aeriene împotriva civilizaţiei palestiniene din Fâşia Gaza„.

La rândul său, Jon Voight spune că Penelope Cruz şi Javier Bardem sunt „ignoranţi” în ceea ce priveşte istoria Israelului, precizând că, „în 1948, poporului evreu i-a fost oferită de la Naţiunile Unite o parte din teritoriul care i-a fost luat în 1921, iar palestinienilor arabi le-a fost oferită cealaltă jumătate. Arabii au respins oferta, iar evreii au acceptat-o şi au fost atacaţi de cinci ţări arabe din jur (…)”, se arată pe site-ul hollywoodreporter.com. Voight mai spune, în scrisoarea deschisă, că israelienii au câştigat, iar arabii au încercat din nou, în 1967, apoi în 1973, lansând un atac în timpul unei sărbători evreieşti.

Acesta precizează că, după ce israelienii au încercat ani la rândul să stabilească pacea şi au fost atacaţi şi sunt în continuare atacaţi de inamici, după ce au pierdut sute de civili în luptele duse de-a lungul anilor, primesc acum „scrisori otrăvitoare” împotriva lor. „Aţi uitat cum a început acest război. Nu a răpit şi a ucis Hamas trei adolescenţi de dragul de a ucide şi a sărbătorit după ce i-a ucis? Ce parodie a justiţei. Le cer tuturor colegilor care au semnat scrisoarea otrăvitoare împotriva Israelului să examineze motivele lor. Puteţi lua înapoi avântul de antisemitism care face acum ravagii peste tot în lume. Aţi putut deveni faimoşi şi aţi câştigat bani pentru că sunteţi într-o ţară democratică: America. Credeţi că aţi fi putut face asta în Iran, Siria, Liban etc.? Aveţi o mare responsabilitate să vă folosiţi celebritatea pentru a face bine. În schimb, aţi defăimat singura ţară democratică a înţelegerii din Orientul Mijlociu: Israel„, mai spune acesta, precizând că celor care au semnat scrisoarea ar trebui să le fie ruşine şi ar trebui să regrete ce au făcut şi să ceară iertare de la poporul care suferă în Israel.

Totuşi, Javier Bardem a declarat, în urmă cu câteva zile, că el şi soţia sa nu sunt antisemiţi şi că au fost înţeleşi greşit. .”Distrugerile şi ura generează doar mai multă ură şi mai multe distrugeri”, a mai spus acesta, care a explicat că a criticat răspunsul militar al Israelului în Gaza şi nu pe israelieni, faţă de care are un mare respect şi simte o profundă compasiune. Detestăm antisemiţii şi consecinţele oribile şi dureroase ale războiului”, a spus acesta, adăugând că protestează faţă de toate actele de violenţă comise din motive religioase, etnice şi de graniţă. După ce şi-a exprimat regretul pentru faptul că în acest conflict au murit prea mulţi civili, mai ales femei şi copii, Bardem a adăugat că atât palestinienii, cât şi israelienii merită siguranţă, să li se respecte drepturile, să trăiască în pace.

Jon Voight, în vârstă de 73 de ani, este actor de film şi televiziune şi a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1960 graţie rolului de gigolo din filmul „Cowboy-ul de la miezul nopţii/ Midnight Cowboy” (1969), pentru care a primit prima sa nominalizare la premiile Oscar.  Jon Voight este tatăl actriţei Angelina Jolie şi al actorului James Haven, dar şi fratele cântăreţului Chip Taylor şi al geologului Barry Voight.

Javier Bardem, care a obţinut premiul Oscar în 2008, pentru rolul din „Nu există ţară pentru bătrâni/ No country for old men”, regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen, este cunoscut ca fiind un activist politic.  Penelope Cruz, în vârstă de 39 de ani, este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră cu rolul din filmul „Totul despre mama mea”, pe care mentorul său l-a lansat în 1999.  Penelope Cruz şi Javier Bardem au o relaţie din 2007 şi s-au căsătorit în iulie 2010.

53 comentarii

Contra 04-08-2014 - 13:14

E clar! Ei au voie!

pathfinder 04-08-2014 - 13:23

Una-doua, daca spui ceva despre Israel esti antisemit.
Hai sa fim seriosi…

tomi 04-08-2014 - 22:17

Pai sigur ca esti antisemit ! Cine iti da voie sa zici ca arabii din Israel sant singurii din Orientul Mijlociu cu drepturi democratice sant reprezentati in Parlament si sant si ministri din randurile lor. Cum poti zice ca Israelul este singura tara democrata un lucru greu de acceptat. Cat antisemitism trebuie sa fie in tine sa pomenesti ca in Israel se traieste bine ca este asigurare medicala la tot poporul si nu numai la bogati. Cat de antisemit trebuie sa fi fratele lui urbos, lingal-ai in cur de bestie , cioara vopsita. Joci joc murdar crezi ca ” ciocnirile ” tale cu urbos le mai crede cineva? Hai lasa vraja duetul lui ubos, hai continuati sa va lingeti unul pe altul poate va molopsiti de sifilis.

urbos 05-08-2014 - 02:08

Soboale, treci la sapat.

UnUL 05-08-2014 - 07:46

De săpat (tuneluri) se ocupă teroriștii Hamas.

pathfinder 05-08-2014 - 09:27

Mai Tomi esti tare pe langa.
Vezi ce am spus eu si ce ai raspuns matale.
Ce treaba are acuzatia tampita de antisemitism pe care a aruncat-o idiotul de Voight si cu ce rahat mesteci tu acolo?
Pe bune…

In rest, exact cum am spus, cum cineva are curajul sa spuna ceva de Israel cum sariti cu acuzatiile de antisemitism.
Eu nici macar n-am spus si imediat ai sarit ca imbecilul.
Q.E.D.

CONGO 04-08-2014 - 13:39

In filmul Abre los ojos (Open Your Eyes) o lua mooye sanatos de tot, dar acum se vede ca aceasta e singura ei arta….. penelpe CRUIZING

🙂

pathfinder 04-08-2014 - 14:13

De data asta nu sunt de acord cu tine.
In primul rand Penelope Cruz nu e singura actrita care a jucat in scene mai deocheate.
In al doilea rand chiar e o actrita buna.
In al treilea nici macar nu lua mooye cum spui tu ca nu e film porno.
In cele din urma ai uitat sa pomenesti ceva de urletele de antisemitism de fiecare data cand cineva indrazneste sa se pronunte in anumite chestiuni.
Ha maaaa, ca poti mai mult…
Si mai bine!

tomi 04-08-2014 - 22:24

Numai atat ai avut sa- i zici lui CONGO ? Esti slab clona lui urbos, esti mult mai capabil. Pai sigur ca-i buma Penelopa mai ales daca-i si antisrmita are sanse la inca un Oscar si si la Crucea de Fier. Buna acttita pacat ca nu prea are angajari la filme. Cu cei 1,45 m inaltime ce-i are este greu sa joace in toate rolurile cerute de regizori.

Ionel 05-08-2014 - 07:48

@Tomi: Vezi ca ieri ai fost pe CNN . Te-au dat israelienii disparut in Gaza si prizonier luat de Hamas pentru ca nu te-ai dus la mobilizare. Hamasul a dat in balbaiala ca semanai cu unul cu centura de dinamita care a intrat in tunelurile lor! Bafta!

pathfinder 05-08-2014 - 09:35

Tomi, iar ti-ai dat singur cu sutu-n coaie.

Sa o luam pe puncte:
1. „Clona lui urbos” mai tataie?
Esti idiot sau asta-i singurul raspuns al unui tampit care judeca cu inima si nu cu creierul?

2. Penelope e antisemita mai imbecilule?
Poti sa sustii asta cu subiect si predicat sau doar cu injuraturi?

3. Penelope Cruz are 1.68 metri.
Adica e mai inalta decat tine bai pitic intelectual.

4. „Nu prea are angajari la filme”?!?
http://en.wikipedia.org/wiki/Pen%C3%A9lope_Cruz#Filmography

P.S. Tonul postarii mele este urmarea aberatiilor postate de tine.

ValVerde 05-08-2014 - 16:59

Pitic, pitic, da’ are-un nas….!!

PS De unde sa-si dea asta suturi in oua ?
E de ajuns sa fuga mai tare spre casa si sa nu se ridice pe virfuri cind ajunge la trotuar…vai ce-l
mai doare…da’ tot nu vrea sa-si puna bretele la coaie, ca-i cochet !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 17:47

@ Vall de RAS !
nu se poate accidenta la cojonnes , din
motive pur …chirurgicale !
La bothez shekteru a skapat halehuu !
Si ar mai fi , un amanunt ;
Gumari nu lasa amprente , ca
PROSTIA !

Romeo2110 04-08-2014 - 13:42

Conflictul israelo-musulman este un conflict care are cauze religioase aproape exclusiv si din aceasta cauza nu poate fi rezolvat decat daca ambele religii isi vor nega unele din principii… Prin urmare in conditiile actuale nu e rezolvabil decat pe cale militara, dar vicleniile politice pot salva vieti omenesti.

In cazul in care nu e vorba de petro-dolari, Penelope Cruz şi Javier Bardem s-au bagat unde nu se pricep, impresionati de victimele colaterale, folosite ca scuturi umane. Hamas foloseste civilii ca arma politica, iar Israelul isi urmareste consecvent obiectivele militare fara a tiner cont de ‘pierderile colaterale’.

Acuzatiile de genocid si antisemitism sunt nefondate.

pathfinder 04-08-2014 - 14:07

GENOCÍD, genocide, s. n. infracțiune săvârșită în scopul de a distruge deliberat și sistematic, în întregime sau în parte, o colectivitate sau un grup național, rasial, etnic sau politic [Pl. și genociduri] – Din fr. génocide.

Romeo2110 04-08-2014 - 14:50

Cum faci in Gaza diferenta intre obiective militare si civile ?
Nu putem vorbi de genocid, pt ca nu au murit decat 1500 de palestinieni din cateva sute de mii…

Putem vorbi de represiune armata…

PS: 1n WW2 Antonescu a stramutat cateva sute de mii de evrei din Basarabia in Transnistria. Nu a putut face deosebirea intre evreii teroristi in subordinea lui Stalin si cel onesti, mai ales ca unii din adolescentii evrei au fost prinsi cu grenade asupra lor, luptand impotriva armatei romane. A dat o solutie militara de moment.

Ionel 04-08-2014 - 15:02

Incearca sa gandesti: ai un desert cu doua triburi de tembeli care nu stiu decat sa se puieze, fara petrol, minereuri sau pamanturi fertile care care pe timp de pace se omoara intre ei si razboiul e singurul mod de caeziune tribala. Dupa ce se termina razboiul asta o sa avem doua tipuri de emigranti:
1-evrei- investitori strategici cu izmenele rupte in fund care sfarsesc in urmarire generala
2- palestinieni arabi- refugiati politic – traficanti de droguri si teroristi care nu stiu decat sa puna bombe

pathfinder 04-08-2014 - 15:13

„Cum faci in Gaza diferenta intre obiective militare si civile ?”

1. Problema de logica.
Sa presupunem ca stii cu certitudine ca doi cetateni din zece ramasi in urma unui jaf armat la o banca sunt criminali.
Dar nu stii exact care.
Tu ii impusti pe toti aia zece doar ca sa fii sigur ca ai scapat de aia doi criminali?
Hai sa fim seriosi…

2. Paralele cu decizia lui Antonescu nu-i la locul ei.
Discutam daca doresti…

3. Pana la urma Fasia Gaza nu e decat o problema simpla economica. Tampitii arunca cu bombe primite gratis iar israelienii trebuie sa investeasca miliarde de dolari ca sa se tot apere de tembeli.
Pai nu-i mai simplu sa-i pui cu botul pe labe printr-o operatiune terestra si sa iesi astfel mai ieftin?!?
Nu conteaza cati civili mor in actiune… ieftin sa fie!

digital 04-08-2014 - 18:38

ce morții măttii de investiție e aia când ăia aruncă bombe și amerlocii-i aprovizionează sistematic și necondiționat!?
piei mă, dreq de avortat!

Paul din Ohio 04-08-2014 - 19:04

Mai digital,
Este si in interesul Americii distrugerea cuibului de criminali Hamas, care isi ucid propriii cetateni cu sprijinul si la indemnul Iranului si Rusiei, cele doua state TERORISTE. Deci este si o investitie americana.

urbos 04-08-2014 - 19:49

Paulica, esti penibil de prost, mi-e rusine mie de rusinea ta. Du-te si mananca-ti grisu.

Paul din Ohio 04-08-2014 - 20:07

Mai sobrule,
Eu stiam ca tu esti un nerusinat. Citeste si tu

http://www.cnn.com/2014/07/31/world/meast/israel-gaza-region/

Vei vedea ca si state arabe importante vor sa se termine cat mai repede cu Hamas („partea militara”).
Oare de cine se teme Arabia Saudita/ Nu cumva de Iran?
De cine se teme Egiptul? Nu cumva de „fratiile” musulmane, creatie a KGB? (Al Zawahiri seful Al Quaida si spion rus provine din acele „fratii”).

urbos 04-08-2014 - 20:12

Bai nea, e vorba de crimele ji danilor. E vorba de crimele statului TERORIST numit Izdraiel.
Hamas e pe lista organizatiilor teroriste ma nesanatosule, pe cand cloaca ji doveasca inca nu.
In schimb guita Voizi si alte javre ordinare despre antisemitism, cum zice cineva ceva ce nu convine lepadaturilor ji dovesti.
Ji dania trebuie trecuta pe lista organizatiilor teroriste si tratate precum Hamas.
Iesi!

Paul din Ohio 04-08-2014 - 20:24

Crimele sunt toate ale Hamas (sustinut, inarmat si indemnat) de cele doua state TERORISTE: Rusia si partenerul ei, Iran.

urbos 04-08-2014 - 20:29

Vezi ca esti bolnav mintal? Nu, ca n-ai cum.
Intreaba-l pe ji danu „tomi”, c-o sa-ti povesteasca el cate crime minunate au facut sobolanii lui, avocat de cacat ce esti. Mai esti si prost.

Paul din Ohio 04-08-2014 - 20:50

Mai sobrule,
Eu nu sunt avocatul nimanui. Eu doar constat ca Hamas si sustinatorii acestuia sunt criminalii cetatenilor din Gaza si deci, asemenea excrescente ale Rusiei trebuie DISTRUSE.

urbos 04-08-2014 - 20:59

Lasa ma jigodie gargara asta cu „trebuie”, limbist prost.

Ionel 04-08-2014 - 16:00

@Romeo: Orice razboi pornit de o armata regulata impotriva unei miscari de gherila teroriste e pierdut din start de la inceput pentru ca cei din Hamas vor profita de mortii astia si ii vor transforma in bani pentru ca ei au nevoie de morti pentru a sensibiliza petrodolarii din golf . Si orice tunel se poate reface in cel mult o luna ca oricum arabetii nu au ce face. Erau mai intreligenti daca ar fi reusit sa faca un stat comun si sa-i integreze la fel cum fac francezii cu emigrantii lor.

urbos 04-08-2014 - 17:18

Ce stat comun visezi? Nu intelegi a ji danii sint acolo ca sa fure teritorii, si sa ucida? Ji danii nu vor nici un fel de pace cu nimeni. Dementii ji dani sint cele mai rasiste si mai xenofobe canalii criminale de pe planeta. Si asta in concordanta cu primitivismul religios care ii caracterizeaza.

UnUL 04-08-2014 - 17:20

Evreii sunt acolo pe teritoriile lor istorice ancestrale, pe care le apără cu curaj în fața teroriștilor islamiști.

urbos 04-08-2014 - 17:42

Labagiu batran, n-aveti nimic, acolo, nici un drept, nimic. Ati plecat ca niste sobolani nomazi ce sinteti, ca sa parazitati lumea, deci sinteti bun plecati.
Sa te intorci ca sa omori pe cei care stateau acolo e doar barbarie animalule. Si ca animalele o sa crapati.
Duceti-va in Africa de unde ati venit. Luati niste EBOLA si fiti veseli, odata cu restul omenirii.

Ionel 04-08-2014 - 17:44

@UnUl: Pe logica asta poti sa revendici Kievul si toata Ucraina si dupa aia poti sa te opresti undeva pe la granita cu Germania sau Siria. Nu te opreste nimeni sa revendici si Israelul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2014 - 17:45

Stai viermme , cand vine un rihterr de 7/8
cun\m te cautam
cu …LUMANAREA !
Grijandaua , anaphura si crucea metty!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2014 - 18:22

ZGLOBIU ; DESTEPTAREA ma ‘h
HODOROGITULE !
Ai iarasi PAUZA !
Cum te PLATESC …pedeleprele
Cu asa o PRESTATIE…Lamentabila !
DREPTI …ma’h hodorogea !

Antibasistul 04-08-2014 - 18:53

Istoria EVREILOR SPUNE ca evreii din Irak se trag!!!!!

Antibasistul 04-08-2014 - 18:58

AM GRESIT, am promis ca nu mai postez la ZV pentru ca DISCRIMINEAZA între forumiști!!!

tomi 04-08-2014 - 23:20

Huhule tu esti mai cumsecade decat credeam. Ma felicit ca de mult timp am vazut in tine un om calculat si cu suflet bun. Nu imi lua in nume de rau ca iti spun ca tu precis esti prieten bun si sant convins ca ai multi prieteni care te apreciaza.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 09:34

Ciu habule esti cineva ! Daca si asta te apreciaza ;
Poti sa mori impacat !
Te-a exorcizat un papagal eviscerat
si
ACEFAL !

UnUL 05-08-2014 - 09:39

Ce dreak e un ciu hab, că m-ai înebunit? De unde Dumnezeu scoți toate cuvintele astea aiurea?

UnUL 05-08-2014 - 09:40

Scuze pentru grabă. „înnebunit”, evident !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 09:42

Sorry , PEDELEPRA :
Dar pe tine , DUMNEZEU te-a inebunit
de TOT !
CAci nebun esti chiar din fatare !

Antibasistul 05-08-2014 - 13:10

un NUL nebunul basist, Ciu Habul sunt eu Antibasistul, retardadatule basist!!!!

Prințule, prntru ca am fost laudat mai sus, VOI TRAI SANATOS PÎNA LA 150 DE ANI!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 13:46

Ciu Habib ,,,sa nu’tzi doresti asa ceva !
Sa fii doar sanatos , caci restu vine ,
De la …sine !

Uita-te la decrepitu Zglobiu , nu realizeaza
Pe ce lume traieste , si are pe la 65 de codolani, si nu 44/45 cat ai tu !
Ciu Habim!

UnUL 05-08-2014 - 14:18

@Parpaghel
E sigur că eu n-am înnebunit; tot la fel de sigur ca faptul că tu n-ai fost normal niciodată.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 16:46

Nu am afirmat ca ai fi inebunit , recent !
Am consatat doar ca NORMAL , nu ai fost niciodata !
De fapt in PARAMETRI ACCEPTATI de
NORMALITATE !

Cine te cunoaste are aceasta …CONVINGERE !
Asemanator cu Bwlache , dar la el este
indubitabil LUESUL !
La tine ? sa fie doar schizofrenia in stadiu de paroxism (galopant)

Ionel 05-08-2014 - 11:40

Fals . nu e un conflict religios pentru ca exista si evrei musulmani cat si arabi crestini. E un conflict care tine cont de petrolul de la Marea Mediterana esential pentru Israel si pentru Hamas. De fapt armata israeliana(Thasalul) nu poate exista fara 0 finantare grea si asta costa foarte mult .

Paul din Ohio 06-08-2014 - 22:02

Ionele,
Iar ai baut cam mult! Evrei musulmani?

urbos 04-08-2014 - 17:00

Ce scarba tovarasu Voight. Ce neam o fi si imputitu asta?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2014 - 17:03

Spun IO ;
Nu-i neam cu tine si Crin cacaRAU ,
Scursuri din CLISURA Dunarii !
Echte Balkanische Tzigainen !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2014 - 17:06

ADAOGIRE ;
Sictye in Phopholoantza Matty ,
IO am program cu ZGLOBIU !
Stai pe aproape , pe tusa
Viermme !

CONGO 05-08-2014 - 14:01

politica facuta de artisti se numeste PULITICA

caci (cei buni) sunt schizofrenici prin definitie, de exemplu rolurile de curva in care Penelope Cruising exceleaza, dar si cele de mamica buna si mexicanca exploatata, sau de evadata urmarita de banditi.

daca Penelope Cruising este sincera in ce spune, cat a fost platita pentru asta? si de ce ne fura? i ma duc la film sa-i vad tatele, unde sunt tatele, de ce imi da declaratii? ce zula calului de film e asta?

neacsum 06-08-2014 - 20:41

Cum dracu vine asta, ce logica urmeaza si cne pune botul la smiorcaielile astea? Adica Israelul ataca un stat, distruge cladiri, omoara copii, civili nevinovati, face praf toti, iar cine ii condamna sunt antisemiti? pai atunci hai sa redefinim cuvantul . Antosemit este oricine spune un cuvant rau, condamna, critica, nu e de acord, nu lauda sau nu agreeaza actele, cuvintele, perceptele, crimele sau insrtigarile la crima ale Israelilenilor. Acuma, da, recunosc , Penelope Cruz este antisemita.

Paul din Ohio 06-08-2014 - 21:34

neacsum,
Gaza nu este „un stat” si nu va fi pana cand teroristii sustinuti de Rusia nu vor fi infranti. Nu Israelul a atacat acel cuib de teroristi ci ei, teroristii au atacat Israelul. Comentariul tau este deci „demn” de radio Erevan.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult