Acasa MagazinLife Peştera de Cristal al lui Superman există

Peştera de Cristal al lui Superman există

scris de P.C.R.
10 afisari

Despre peştera de sub oraşul mexican Naica, din statul Chihuahua, ai spune la prima vedere că este un loc din lumea de gheaţă în care s-a născut Superman, planeta Krypton.

Peştera se întinde la 290 de metri adâncime sub pământ, iar coloanele ei haotice de cristal care au crescut în sute de mii de ani au zeci de metri înălţime. Un om nu poate supravieţui mai mult de 10 minute în ea, temperaturile fiind foarte ridicate, dar în anumite porţiuni guvernul mexican a instalat aparate de aer condiţionat care permit vizitarea ei pe perioade ceva mai lungi de 10 minute de timp.

„Coloanele ei sunt într-adevăr una dintre minunile lumii„, spune, potrivit Realitatea.net, un geolog spaniol de la Institutul Andaluz de Las Ciencias de la Tierra, Juanma Garcia Ruiz, care a studiat-o.

Peştera a fost descoperită de multă vreme, au trecut deja 10 ani de atunci, la 25 de ani după ce pământul minelor din Naica a fost drenat pentru a permite excavări masive. Oamenii de ştiinţă care au studiat-o au înaintat o petiţie la guvernul mexican pentru a cere includerea ei în Patrimoniul Unesco.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult