Acasa MagazinLife Petiţie pentru schimbarea denumirii ţării din România, în DACIA

Petiţie pentru schimbarea denumirii ţării din România, în DACIA

scris de L.M.
147 afisari

Un grup de iniţiativă a lansat, pe Internet, o petiţie online, în care cer redenumirea României în Dacia.

Petiţie pentru schimbarea denumirii ţării din România, în DACIA

Petiţie pentru schimbarea denumirii ţării din România, în DACIA

Grupul doreşte să acumuleze peste 150.000 de semnături, pentru a putea promova, în Parlamentul României, un proiect de lege în acest sens.

“Dorim schimbarea denumirii tarii din Romania in Dacia datorita faptului ca aceasta denumire este denumirea straveche a tarii din arealul Carpato-Dunareano-Pontic. Pentru ca nu mai vrem sa fim numiti urmasii Romei.Nu mai vrem sa fim confundati cu RRomii si nici cu Romul. Romanii sunt in Italia….”, susţin iniţiatorii PETIŢIEI.

Dacia-harta

DACIA

“Prin aceasta petitie dorim sa strangem minim 150.000 de semnaturi ca sa ajungem cu un proiect de lege pentru schimbarea denumirii tarii,in Parlamentul Romaniei.De asemenea solicitam si schimbarea unor legi dupa modelul celor din vechea Dacie ( Legile Belagine). Sa nu se inteleaga ca suntem rasisti dar asa cum rromii au considert jignitoare expresia de „tigan” ,avem si noi acelasi drept de a ne diferentia si de a ne distanta de acuze nefondate si de a ne recapata demnitatea ca natiune care a fost terfelita de 2 milenii! Toti cetatenii lumii care se simt daci si care doresc sa ne sustina cauza ii rugam sa o faca. Pentru cei care nu au informatii suficienta despre Dacia pot lua informatii de pe net sau din urmatoarele grupuri de pe Facebook :HIPERBOREENII – PRIMII OAMENI DIN LUME! https://www.facebook.com/groups/468679423152269/,Chemarea dacilor strabuni. (https://www.facebook.com/groups/433740996667166/) Mai dorim sa facem si un partid care sa aiba ca scop final schimbarea denumirii tarii si pentru a ne indeplini acest deziderat trebuie ca acest partid sa schimba legi,sa reuseasca sa aduca inapoi macar 50% din ce s-a furat pana acum ,locuri de munca,investitori si un punct important este sa ne impunem si sa ne opunem amestecului altor state in treburile noastre interne. Reamintesc amestecul in destinul tarii a celor trei din UE :Merkel,Barosso si Reding. Va multumim! HAR TIOS AMIN !” – se mai afirmă în mesajul iniţiatorilor petiţiei.

37 comentarii

Constantin Baluta 11-08-2013 - 13:00

Cu tot respectul pentru activitatea acestor oameni,intentia mi se pare cel putin fantezista!
Probabil caldura este de vina…

digital 11-08-2013 - 13:57

fantezii ai tu, în kapul ăla gol!
harta cu Dacia, arată excelent!

zweistein 11-08-2013 - 14:13

Digitanus, ia-ti seama!
Pamantul intreg, cu apele si muntii sai ne apartine.
Getto ai tu nevoie, esti evreu???
Hai siktir d-aci cu frumusetea hartilor!

digital 11-08-2013 - 14:20

vorbești cumva de Neghev?!
da, acolo ai ca proprietate un 2x2x2!
în rest , tu nu ai ce vorbi, că nu deții nimic!
marș în morții măttiii!

zweistein 11-08-2013 - 14:29

Ti s-a umflat curu de idei legionare, o sa-ti plesneasca! Romania a murit la 31 Decembrie 2006, dar sa nu-i fie moartea buna, blestemat stat national unitar!

Noroc ca s-a nascut in locul ei o regiune in Europa Unita, dar din pacate cu aceleasi nume, care atrage legionarii ca mustele.

zweistein 11-08-2013 - 14:59

Nu draga, te-ai gettoizat in mitea ta tocmai din cauza de existența șitstorică a românilor și a acestei nații. Natiile sunt de kkt si istoric dovedit criminale fara exeptie, isi devoreaza indivizii si pe ai altor natii si ele de kkt.

NATIILE SUNT DEJECTII ALE ISTORIEI OMENIRII

UnUL 11-08-2013 - 17:40

Fără niciun respect pentru activitatea acestor oameni, intenția mi se pare cel puțin i d i o a t ă.

pathfinder 12-08-2013 - 12:16

Oamenii cu initiativa respectiva sunt intr-adevar (putin) dusi cu pluta.

Ideea insa nu e noua si a fost sustinuta de oameni foarte seriosi si cu greutate la un moment dat. Atunci castig de cauza a avut denumirea de Romania. Intelectualii ardeleni au sugerat numele.

Doar ca … din punct de vedere genetic nu avem absolut nimic de a face cu latinii Romei. Nu suntem urmasii lor. Mai degraba impartim acelasi ADN cu croatii, sarbii, bulgarii si ~jumatate din unguri. Daca te uiti pe o harta a Europei centrale si de SE de acum 2-3000 de ani e simplu de inteles si de ce….

Tache 11-08-2013 - 13:03

Marxismul cultural este o escrescenta a marxismului care a dat nastere corectitudinii politice, multiculturalismului si antirasismului. Marxismul cultural sustine ca orice comportament uman este rezultat al culturii si nu al ereditatii sau al rasei – de aceea este maleabil si usor de schimbat. La inceput, marxistii s-au concentrat pe identitatea sociala in societati albe omogene din punct de vedere rasial, sprijinind lupta de clasa, cu rezultate slabe in timpul primului razboi mondial.

Marxistii culturali au sprijinit organizarea rasiala a ne-albilor, in acelasi timp in care au sustinut in fata albilor ca ”rasa nu exista ”. Marxistii culturali sprijina discriminarea pozitiva bazata pe rasa, sprijina existenta statului constitutional, in opozitie cu natiunea bazata pe existenta unor stramosi comuni, ridica statutul religiilor necrestine si ne-europene deasupra religiei crestine, sprijina globalizarea si cenzura corectitudinii politice, o curicula a educatiei indreptata impotriva intereselor autohtonilor, comportamentele sexuale deviante, imigrarea masiva a cetatenilor din lumea a 3-a si pierderea drepturilor si proprietatilor albilor crestini.

Atacul asupra identitatii romanilor, crearea confuziei voite si rauvoitoare intre romani si tigani, nu putea veni decat de la marxistii culturali. Practic, tiganii hoti de fier vechi si de toate cele, la instigarea puternicilor acestei lumi, ne-au furat identitatea, ne-au furat Cartea de Identitate Nationala. Acest lucru a fost posibil si datorita pasivitatii si a unei slabe constiinte identitare din partea romanilor.

Lupu Ardelean 11-08-2013 - 14:45

Parca erai multzumit ca inca 10 ani majoritatea populatiei in Romania vor fi turci si arabi…

Tache 11-08-2013 - 23:44

corect Lupule!

N Lae 12-08-2013 - 10:34

Bravo !!! Indiferenta naste monstri. Desteapta-te dacule din somnul de veacuri In care te adancira… Doar istoria si numele adevarat al pamantului stramasesc ne va scoate la lumina si Adevar dar el ne va face liberi

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-08-2013 - 14:26

,,Europa si pericolul dac
Scris de : Marin Neacșu 2013-07-28 17:32 108 comentarii

Puţin îmi pasă că voi fi catalogat dus cu pluta. Puţin îmi pasă că unii vor spune că fabulez. Puţin îmi pasă că se vor găsi mai ştiu câţi “progresişti” care sa susţină că ideile mele sunt “ceauşiste”. Puţin îmi pasă că vor spune mulţi că îmbrăţişez teorii ale conspiraţiei “aberante”. Puţin îmi pasă că voi deranja anumite cercuri ale puterii printre care şi ale serviciilor care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce voi spune eu aici şi nu de lenjeria intimă a elevilor de liceu.”

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

DOMNILOR de la REDACTIE ,aveti un PSIHOPAT in REDACTIE !

ValVerde 11-08-2013 - 16:17

Buna idee !
Si pe urma tara sa se regionalizeze si diferitele regiuni sa fie numite „1300”, „Nova”, „Lastun”, „Sport”, „Logan” etc. (dar „Duster” nu, ca e prea anglo-saxon si noi sintem daci)

digital 11-08-2013 - 16:23

și pe vitta de mătta cum s-o denumim?!
scroafă, e bine?!
ori bizonoaică, după gena amerlocă?!
hai decide-te, până nu te înțarcă ăia că după aia o să regreți că ești apatrid!

ValVerde 11-08-2013 - 16:26

La Maramu’ o sa-i spunem „Trabant”
N-are legatura cu Dacia, dar asa ne facem rost de niste conflicte etnice, ca nu se poate altfel.
Regiunea Trabant vrea autonomie de la Dacia.

digital 11-08-2013 - 16:31

băi prostane, la Maramu nu ai cum să-i schimbi denumirea că ăia sunt menthorii care au ”gonit-o”pă mătta, ea fiind o vittă!
iar tu ai ajuns în amerlocia tocmai din cauza asta, gunoiule!

ValVerde 11-08-2013 - 16:45

„la Maramu nu ai cum să-i schimbi denumirea”

===

Si atuci la Romania de ce ai cum sa i-o schimbi ?

urbos 11-08-2013 - 16:36

Astea-s poante la lindic. Dumnezeule! Ce chin trebuie sa fie pe gunoieru asta, hahaha! Umor de clasa a patra, a cincea…

zweistein 11-08-2013 - 16:53

Va rog sa nu jigniti.Fiecare sa isi expuna parerea fara sa jigneasca pe cineva si daca se poate sa aduca si argumente/dovezi la ceea ce sustine.Va multumesc!

(Dar, exceptia ca urbos e un kkt si digitanus o punga plina, este acceptabila)

UnUL 11-08-2013 - 17:34

Puișor, poantele respective sunt nostime; tu , Buboșel, nu ai pic de umor, ci doar încrâncenare bolnavă.

urbos 11-08-2013 - 17:39

Uite cum arata o poanta buna mai cacatel, stii care-i diferenta intre Mos Craciun si ji dani? Mos Craciun intra pe cos, ji danii ies. Ei?
Nu cacaturile voastre ma de doi lei. Ce-a emanat lindic sint poante nostime? Hahaha!

UnUL 11-08-2013 - 17:41

Asta e orice numai o poantă bună nu. Asta e doar o scârboșenie nazistă, la fel de ticăloasă ca tine.

Vasile Pascaneanu 11-08-2013 - 16:26

Am mai scris pe unele forumuri ca, in primul rand, trebuie sa renuntam la imnul actual care este total anacronic si are o linie melodica imposibila.
Debuteaza cu sintagma „barbarii de tirani”, total neconforma cu sec.21, apoi se incheie cu „nost pamant”. Ati mai auzit despre vreun popor, tara sau trib sa cante in imn exact pe cel ce l-a cotropit si jefuit? Sa fim noi asa de naivi sa credem ca nu mult dupa aparitia Mantuitorului, imparatul Traian a luat cu el o ceata de filologi cu dictionarele in banduliere si a venit pe acest meleag ca sa ne invete limba latina? Nu, domnilor, el a venit sa ne cotropeasca si sa ne jefuiasca, pretinzand ca ne…domesticeste. Nu ne este clar ca textul imnului ne ridiculizeaza („desteapta-te romane”) si ne umileste, ridicand osanale unui strain cotropitor?

zweistein 11-08-2013 - 17:00

Intr-adevar, imnul NATIONAL trebuie desfiintat.
Avem nevoie de un imn INTERNATIONAL, care sa cante viata si pacea.
Trebuie sa fie in Engleza, dar pentru o perioada de tranzitie de 20 de ani, dupa varianta engleza se admite sa fie cantata si cea in desueta limba romanesca

UnUL 11-08-2013 - 17:33

Domnule pascaneanu, m-am amuzat copios de postarea dumitale.
P.S. Și „Marseiileza” e anacronică, dar se cântă încă.

UnUL 11-08-2013 - 17:42

Scuze pentru tastare: „Marseilleza”.

mircea 11-08-2013 - 19:25

poate ai uitat ca Traian ordonat tuturor celor care scriau sa nu se pomeneaca nimic de dacia si daci dapa ce a cam fost ciufulit prin teritoriu asa cum procedeaza si traian al tau prezent prin carciumi-Malacule

N Lae 12-08-2013 - 10:46

Aveti Dreptate, maestre III Imnul trebuie dacizat, potrivit lui Eminescu. TOTUL TREBUIE DACIZAT. Daca vom avea înțelepciunea, curajul, dreptatea dacilor de odinioară, vom fi un neam ce ne va stima cei, care cand scriu doua cuvinte, țși dau arama pe față. Urmăriți expresiile lor indecente. Vorba lui Ezop – VORBEȘTE CA SĂ TE CUNOSC MA BINE Dar câinii antidacici latră, și carava zamolsiană merge înainte, fiindcă avem deja altă vreme și altă informație despre daci. Lăsați în pace fraților pigmebii, destinul și misiunea dacilor e nobilă – să scape lumea de forțele Întunericului ce o debilizeayă cu acceptul sau indifrența celor din jur. Vorba cântecului – Nu întreb cine l-a ucis pe Mihai Viteazul, Vă întreb – UNDE ERAU ATUNCI DACII

digital 11-08-2013 - 20:04

all these fuck your mother!

digital 11-08-2013 - 20:19

all these fuck deep your mother!

urbos 11-08-2013 - 20:25

Dementa basista. Sifiliticul asta isi raspunde singur, altii la fel, scriu sub sapte nickuri, se dau proprii admiratori ca Udrea. Si tot ei guita, guita, guita.

Zamolxe 11-08-2013 - 22:45

Daca tot ne-ati preluat initiativa,atunci va rugam sa o duceti pana la capat.Si anume sa continuati mediatizarea acestei probleme la nivel national pana vom reusi acest lucru.Multi dintre inaintasii nostrii au vrut acest lucru,iar cei care au dorit sa faca asa ceva,au sfarsit „suspect” fara nici o explicatie din partea autoritatilor acelor vremuri.
Consider ca a venit timpul unei schimbari EXTREM DE RADICALE in care noi romanii sa NU mai fim „carpa Europei”.Iar in ceea ce priveste caldura(cu referire la unul din posturile de mai sus),pot sa va spun ca SUNT UNUL DINTRE INITAITORII acestei petitii SI MA SIMT BINE atat pe timp de vara cu toata aceasta caldura infernala,dar si cu ceea ce am inceput sa fac in aceast aprivinta cu aceasta petitie.
DACA SUNTETI ROMANI ADEVARATI,ALATURATI-VA NOUA si vom face acea dreptate pe care o asteptam de milenii.

N Lae 12-08-2013 - 10:59

Ași vrea mai des să citim asemenea GÂNDURI ce ne reunesc și ne inspiră noi forțe. Să nu uităm că după gând vine cuvîntul, ce trebuie transformat în fapte care în totalitate formează Adevărul.
Deci, Gândul, Cuvîntul și Fapta să ne fie scopul mișcării dacilor, pentru a reveni cu o nouă putere spirituală la misiunea comună istorică. Prin dispariția dacilor din istorie, a început catastrofa spirituală a omenirii. Prin redobândirea identității spirituale și unitate – vom salva lumea de tiranii barbari ai sec 21

Dac? 11-08-2013 - 23:13

O initiativa foarte buna.
Roman/ruman inseamna sclav/iobag/serb.
Va rog dati clic pe DEXONLINE.RO si cautati ce inseamna RUMÂN.
DAC suna mult mai bine.

dudu 12-08-2013 - 01:30

DACA LA ,,ROMI” NU VOR SA LE SHIMBE IN,, TIGANI” ATUNCI AR FI BINE SA SE SCHIMBE DIN ROMANIA IN DACIA. SE VA FACE DIFERENTA MAI USOR INTRE CETATENII TARI SI ,,ROMI” ADICA TIGANI

N Lae 12-08-2013 - 11:05

Țiganii nu nici o vină.
Să nu urmăm pista și cursa întinsă de unii alogeni de altii din cele 4 părți ale lumii contemporane. Dacă adevărații daci din sec 21 vor fi mai Înțelepi în convingerea rromilor/țigani, ei ne vor înțelege și ne vor da dreptate. Oare care e prostul ce nu vrea să urmeze un dac deștept ??? Amintiți-vă de pilda lui V Alecsandri despre tigani

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS