Acasa MagazinLife Pitonul care a sugrumat doi băieţi era animal de companie

Pitonul care a sugrumat doi băieţi era animal de companie

scris de L.M.
19 afisari

Pitonul care a sugrumat doi fraţi în timp ce dormeau era în apartamentul proprietarului său, care nu avea permis pentru deţinerea unui animal sălbatic acasă, arată autorităţile canadiene, preluate de AFP.

Connor şi Noah Barthe, care urmau să împlinească în curând 7 şi 5 ani, au fost găsiţi morţi luni dimineaţă în sufrageria apartamentului tatălui prietenului lor, Jean-Claude Savoie. În aceeaşi cameră se afla şi pitonul de Africa, în cuşca lui de sticlă.

Cei doi copii apar în practic toate fotografiile de pe contul Facebook al mamei lor, Mandy Trecartin. Se pare că reptilele făceau parte din mediul lor familiar. În două fotografii se vede Connor pozând cu un şarpe în mâini, în faţa unei cuşti de sticlă. „Fără îndoială sunt cei mai frumoşi din magazin”, scria tânăra mamă de 32 de ani pe o fotografie cu cei doi copii jucându-se într-un acvariu cu nisip.

Într-o altă poză apare un aligator cu comentariul „Una din reptilele expuse la petrecerea” pentru cei 6 ani ai lui Connor, acum aproape un an. Numeroase fotografii cu iepuri, cai, o capră sau câini şi pisici ilustrează afirmaţiile unchiului celor doi copii, Dave Rose, care povestea cu multă emoţie de dragostea copiilor faţă de animale.

Se pare că tocmai obiceiul copiilor de a se juca la fermă cu animalele le-a adus sfârşitul. Mirosul de pradă adus de copii, combinat cu căldura lor au trezit poate simţurile pitonului, potrivit lui Marion Desmarcheliere, profesor de medicină zoologică.

„Pitonul are un puternic simţ olfactiv” şi copiii „aduseseră cu ei mirosul de capră”, ceea ce ar putea explica atacul pitonului, a declarat ea AFP. În general, pitonul „ucide ca să mănânce”, iar mirosurile îl ghidează. „Un şarpe nu vede prea bine noaptea” şi dacă băieţii, degajând căldură, au emanat miros de capră, pitonul ar fi putut fi atras.

Reptila de 4 m lungime şi 45 kg era animal de companie al proprietarului magazinului de animale exotice de la parterul clădirii unde a avut loc tragedia. Potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiei, cei doi fraţi „au murit prin asfixiere”, a anunţat miercuri Jandarmeria Regală Canadiană (GRC, poliţia federală). Primele concluzii confirmă teza strangulării de către reptilă, care a fost şi ea autopsiată. Autorităţile au spus că aşteaptă raportul final al autopsiei şi că ancheta va fi lungă.

Oricum, este clar că pitonul nu trebuia să se afle în acelaşi loc cu copiii şi nici în magazinul de animale. Autorităţile din provincia New Brunswick au amintit miercuri că „aceste specii de şerpi sunt interzise” în provincie. „Nu am ştiut de existenţa acestui piton Seba de Africa înaintea tragediei”, a spus Ann Bull, purtător de cuvânt al Ministerului Resurselor Naturale din New Brunswick. Niciun permis nu i-a fost eliberat lui Jean-Claude Savoie pentru deţinerea pitonului, a adăugat ea.

Jandarmeria a arătat că ancheta este neobişnuită, suspectul fiind un animal de companie care este şi animal sălbatic. „Lucrurile sunt tratate exact ca scena unei crime şi nu este deloc o situaţie standard”, a spus sergentul Alain Tremblay de la GRC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult