Planul Secret al lui Hitler – ce ţară neutră a vrut să invadeze | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Planurile Secrete ale lui Hitler – vezi ce ţară neutră a vrut să invadeze

Planurile Secrete ale lui Hitler – vezi ce ţară neutră a vrut să invadeze

scris de Laurentiu Banches
11 afisari

Istoricii au descoperit un dosar secret conţinând mai multe hărţi şi fotografii ale Irlandei, care era în planul de invazie al lui Hitler în cel de-al doilea Război Mondial.

Irlanda - tara neutra pe care Hitler planuia sa o invadeze (foto:dailymirror.co.uk)

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial Irlanda s-a arătat neutră şi a permis Germaniei naziste să îşi desfăşoare submarinele în apele teritoriale, însă acest ajutor se pare că nu a fost de ajuns pentru Hitler care plănuia în cazul unui succes al invaziei în Marea Britanie şi un atac asupra Irlandei. Documentul secret găsit denumit „Militargeographische Angaben uber Irland”(Informaţii militaro-geografice despre Irlanda), distribuit ofiţerilor de înalt rang din armata nazistă conţinea hărţi şi poze ale unor locaţii strategice precum baraje, porturi, oraşe, plaje şi munţi.

Întrucât germanii au fost învinşi la nivel aerian de englezi, invazia în Irlanda nu a mai avut loc niciodată, chiar dacă există însemnări în document care prezentau drept posibilă o invazie pe insulă înainte de cucerirea Anglia tocmai pentru a o transforma într-o adevărată bază militară. Documentul secret va fi vândut la o licitaţie, casa Ludlow Race sperând să obţină cel puţin 600 de lire sterline pe acesta.

Specialistul în documente istorice, Richard Westwood Brookes, de la casa de licitaţie Mullocks a spus, potrivit dailymail.co.uk că dosarul arată clar că irlandezii şi-au ales greşit poziţia în cel de-al Doilea Război Mondial, neutralitatea neoferindu-le nici un fel de protecţie. El a adăugat şi că o decizie de a invada întâi Irlanda şi apoi Marea Britanie din partea lui Hitler ar fi fost foarte logică din punct de vedere militar, din moment ce această avea poziţia perfectă de a invada Anglia şi legături strategice cu Statele Unite. Richard Westwood Brookes a menţionat şi că acestea sunt primele planuri de invazie asupra Irlandei găsite, chiar dacă în prealabil au fost găsite numeroase astfel de documente care vizau Anglia.

28 comentarii

ein deutscher 26-09-2012 - 21:40

Decat sa-i stea mintea la cucerit cai verzi pe pereti, mai bine se alia cu anglo-americanii si starpea ciuma iudeo-comunista o data pentru totdeauna!

Ereticul 26-09-2012 - 22:56

Fuhrerul a incercat o alianta cu Anglia, dar ovreii din guvernul Regatului Unit au facut tot ce le-a stat in putinta s-o impiedice. Motivul pentru care Corpul Expeditionar Britanic nu a fost zdrobit la Dunkirk a fost exact intentia conducerii Celui de al Treilea Reich de a realiza o alianta fireasca cu „verii” lor englezii. Daca germanii ii umileau atunci, n-ar mai fi avut (in viitorul ipotetic) niste aliati loiali si sinceri in lupta impotriva comunismului. Din pacate englezii nu si-au vazut interesul si au continuat un razboi fratricid, in urma caruia „Imperiul in care soarele nu apune niciodata” s-a redus la insula pe care o cunoastem in zilele noastre.
Inca doua argumente in favoarea demersurilor facute de germani pentru alianta cu englezii: cele 6 oferte de pace (refuzate de englezi) din timpul razboiului si zborul „misterios” in Anglia al lui Rudolf Hess (una din teorii presupune ca nr. 2 din Reich a zburat in Anglia pentru a semna pacea, dar ovreii au prins de veste si au reusit sa impiedice demersul).

ValVerde 26-09-2012 - 23:31

Eretice, asta e propaganda nazista ieftina.
Prezinta faptele pe jumatate sau resucite sa se potriveasca punctului de vedere convenabil.

Nu este sustinuta de dovezi reale.

1. Dunkirk. Pe ce te bazezi ?
2. Ofertele de pace catre Anglia au venit intii ca abureala propagandistica, si dupa ce englezii au declarat razboi, si dupa Dunkirk, ca metoda pentru Hitler de a-si scote un ghimpe din coaste. Nu avea pretentii teritoriale la insula engleza, deja cucerise tot ce vroia in vestul Europei, dorea spatele asigurat pentru a incepe razboiul cu rusii, asa ca nu putea intelege de ce o natie pe care o percepea „invinsa” inca se mai impiedica de principii si rezista (fara sperante, in viziunea lui).
Viziunea lui a fost gresita si a luat-o peste bot.
Hitler habar nu avea de „planurile” lui Hess si a fost prins cu pantalonii in vine. Nu a durat mai mult de doua-trei zile in a-l declara nebun si a-l condamna la moarte in contumacie.
(inca un amanunt, Hess nu era nici pe departe nr 2 in Reich. De fapt steaua lui era spre apus si o explicatie plauzibila e ca a incercat cascadoria din Anglia ca sa-si mareasca actiunile in fata lui Hitler, pe care il adora sincer)

Chesitia cu evreii din Anglia, care au prins de veste, e demna de Huhu

Tache 26-09-2012 - 23:58

Churchill a dat ordinul sa fie asasinat fostul prim-ministru al Marii Britanii, predecesorul sau, Nevile Chamberlain. Tot el a dat ordinul sa fie asasinat si generalul Sikorski.

Tu nu faci decat sa repeti propaganda de razboi a aliatilor, fara nici o valoare informationala.

ValVerde 27-09-2012 - 00:00

Si tu pe ce te bazezi cind faci afirmatiile astea dezbatute la circiuma din gara ?

Tache 27-09-2012 - 00:03

Arhiva CIA

ANCUTA 27-09-2012 - 00:15

Tache, felicitari am vazut ca ai primit aprobare de a intra in arhivele CIA. Cei cu multe scoli ca tine au succes in viata, ce sa-i faci eruditii din garile Ploiestilor fac cariera. Iamai du-te-n aia matii si tu cu informatiile tale pretioase, ai baut cam multa vodca astazi.

Tache 27-09-2012 - 00:23

Vezi mai jos linkul. E CIA cu acte in regula si legitimatie.

digital 27-09-2012 - 01:16

du-te vitălăule și omoară-te!
dar nu ai tu norocul ăsta,la cât ești de dobitoc,numai de analize politico-militare mai trebuia să te apuci!
glonțul te va ocoli,cuțitul își va strâmba lama în ghâtul tău,la câtă prostie emani!

Huhu Ciu 27-09-2012 - 19:54

Evreule VacaVerde, si copii stiu ca Imperiul Englez si SUA erau si sint conduse de ji danii tai!

ANCUTA 27-09-2012 - 00:10

Ereticule, cunostintele tale de istorie sint la nivelul scolii generale de surdo muti din mahalaua Ploestilor. Cu pofta ta bolnavicioasa de a lovi in evrei te faci de risul curcii. Daca cunosteai un amanunt neinsemnat din istorie taceai din gura. Evreii din Anglia in perioada celui de-al doilea razboi mondial se ridicau la o cifra minora, cam intre 2 la 3 sute de mii si nu reprezentau nici pe departe putere financiara sau politica sa poata influenta cu ceva deciziile guvernului britanic.Deci „ovreii” tai,expresie tipic moldoveneasca nu au nimic cu deciziile Angliei, doar tu esti bolnav la creierii tai inbuibati cu must legionar.

Tache 27-09-2012 - 00:19

Evreii au pus mana pe Anglia prin intermediul lui Oliver Cromwell (1599-1658), dupa prima revolutie engleza, si n-au mai scapat-o din mana de atunci.

In WW2 s-a intamplat la fel ca in Iraq. Desi societatea engleza era in majoritate covarsitoare impotriva razboiului, nu s-a putut opune fortei statale controlate de evreii.

La demonstratiile national-socialistilor englezi din anii 1948-1949 au participat zeci de milioane de cetateni, dar fara nici un rezultat.

ANCUTA 27-09-2012 - 00:55

Hai sa nu mai continuam, inca un pic si ai sa-mi aduci cerificatul de brit-mila al Printului Charles ,Printului William si Harry. Regina insasi este evreica de zece generatii incoace. Tu esti nebun de legat Tache si vad ca inlocuiesti cu succes pe urbos si digital, incep sa fiu si eu convinsa de toria ca voi lucrati in echipa. Ca tu urbos si digital colaborati este deja clar, ca vad cum sariti sa raspundeti unul in locul celuilalt. Nimeni nu face asta doar in cazul vostru. Inca un pic si ma conving si eu de ideea lui Tomi ca sinteti o echipa de arabi palestinieni ce nu aveti alt scop decit sa duceti o lupta murdara in tara noastra contra evreilor si a tot ce se leaga de ei, Iraelul, Holocaustul. Daca
sinteti asa de curajosi faceti treaba asata la voi acasa in tarile arabe de unde ati venit, nu ne bagati pe noi in gunoiul vostru de actiuni teroriste. Daca ma uit atenta la ceea ce ati scris pina acum este absolut clar ce hram purtati.

digital 27-09-2012 - 01:07

@ANCUTA
colaborez cu măta și tu nu știai!
așa-i?!
ești mai proastă ca ulucii pe care se pișă câinii!
dreq de retardată!

Tache 27-09-2012 - 01:11

Tomi, mai ketchup, voi evreii aveti o problema cu adevarul. Nu este vina nimanui, este doar vina voastra.

Acum, domnul Apocalipsa, ne da acces la tot felul de adevaruri. Propaganda de razboi nu poate fi o baza pentru discutii serioase.

Adevarul iese la suprafata precum uleiul.

Tache 27-09-2012 - 00:50

@ ein deutscher

Unchiul Adolf nu se putea alia cu americanii, desi ar fi vrut. In august 1945 nu exista nici o forta militara care sa fi putut impiedica armata americana sa cucereasca si sa ocupe Moscova. Si totusi nu au facut-o.

De ce ? Pentru ca SUA era URSS si viceversa. Tancurile sovietice expuse la muzeul militar din Iasi sunt de fabricatie americana. In 1944 au venit americanii in Romania, dar vorbeau limba rusa.

Strategia americana a fost corecta, din punctul lor de vedere. Ei nu puteau controla, singuri, Europa. Aveau nevoie de ”politistul cel rau”, ca ei sa fie ”politistul cel bun”. In plus, doreau sa preia controlul Imperiului Britanic, caci din punct de vedere al elitei, poporul englez era slab, recalcitrant dupa WW1, nu prea mai coopera, si nu mai era capabil sa-l administreze.

geek-a-contra 27-09-2012 - 11:07

unde este muzeul militar din iasi? muzeul ala unde sint expuse tancurile americane…. p.s. americanii au livrat de mii de tancuri sovieticilor in cadrul acordului cash and carry, nimic nou aici. in ’45 citeva dintre diviziile „de garda” sovietice care au asaltat berlinul erau echipate integral cu tancuri americane… americanii nu au atacat urss-ul dintr-un motiv cit se poate de simplu: nu aveau resurse, asa cum nu a a avut nici o armata invadatoare din ultimii 300 de ani + contextul strategic. imensitatea teritoriului sovietic, lungimea si precaritatea liniilor de aprovizionare, lipsa cailor de transport si, din ’45, existenta in spatele unui eventual front antisovietic a unei germanii abia ocupate cu o rezistenta subterana activa + stirea ca urss-ul a detonat o bomba nuicleara au fost motive cit se poate de serioase. asta fara a mai pomeni de existenta unui tratat de alianta semnat la ialta….

Tache 27-09-2012 - 00:01

Here are two still “classified” blips from World War II.

According to “highly classified files,” listed never to be declassified, Operation Market Garden, the believed “misguided” idea by General Montgomery to have the allies cross the Rhein River where it supposedly wasn’t defended, through Holland, past hundreds of bridges, at the river’s widest point, was something else. The allies found top German divisions facing them that shouldn’t have been there.

They also had British forces make extremely odd mistakes, costing needed hours and days, leaving American and British paratroopers, our best, forced to surrender.

This also lengthened the war by months, helped the Germans stage the Battle of the Bulge and almost cost the allies the port of Antwerp which would have, in actuality, defeated the Americans, British and Canadians in the West.

Records unseen forever say General Montgomery planned this defeat with Admiral Carnaris, head of the Abwehr, the German Secret Service. General Patton picked up on this immediately and this and other things led to his assassination after the war.

ValVerde 27-09-2012 - 00:15

Hahahah „highly classified, never to be declassified” dar tu ai acces la ele !!!

Canaris era sub „house arrest” de aproape un an cind a avut loc Battle of the Bulge.
Patton a murit intr-un accident de masina.

Frunzaresti maculatura pentru cei cu patru clase primare.

ValVerde 27-09-2012 - 02:31

Hahahahah…veterans today,,,hahah

Mai bine imi dadeai citate din Fratii Grimm.
Mai credibile !!!

Fetita cu chibrituri a darimat turnurile gemene…
Ai mai citit si alte articole de acolo???
Daca foloseste la ceva VT, e sa arate lumii ca Romania nu detine monopolul idiotilor
Hahahahah

PS Sint de vina eu ca va raspund serios cind voi sinteti o adunatura de nefericiti care traiesc in lumea lor.
As pute spune „coke is a powerful drug” dar voi sinteti asa dintr-o mutatie genetica, pentru droguri, ai nevoie de bani. Voi nu va pricepeti nici sa furati de la cutia milei in biserica

US 27-09-2012 - 02:43

Ma proasto te-ai facut de ras destul pe forumul asta, sa te mai dai si mai desteapta ca altii, e chiar de toata jena.
Du-te fa si mananca-ti floricelele la televizor, ca doar asta stii sa-nghiti. Gloaba dreacu, proasta garii, sluga loiala si lingatoare de mana ce-o hraneste, idioata utila…

Mariana 27-09-2012 - 00:38

Hitler s-a indreptat impotriva evreilor khazari care au invadat Europa de centru si nord veind din Rusia din Nordul Marii Caspice, maii ales dupa 1917 prin ei exportand ideologie comunista. Acesti khazari au adoptat religia mozaica si nu fac parte din triburile lui Moise (acestia au ramas foarte putini). Rusii au introdus printre ei si au creat khazari pe banda rulanta invadand tarile din jur ca un fel de coloana a V-a, , iar in Israel sunt foarte multi evrei khazari. Khazarii sunt inruditi cu hunii (unguri), de aceea ungurii nu sunt acuzati de progrom si noi romanii suntem mai mult acuzati desi implicarea a fost incomparabil mai mica in 1941-1945.

Lupu Ardelean 27-09-2012 - 01:07

BULA, de cind ai devenit Mariana suna mai frumos,insa aberatiile tale schizofrenice ai uitat sa ti le schimbi. Inafara de tine nimeni nu vintura aceste idei timpite cu khazarii tai, de unde dracu ai citit aberatiile acetea nu imi dau seama, probabil ai gasit vreo brosura legionara in podul garii Ploiesti si acum te crezi deja profesor de istorie in problemele evreilor.Te mai pui sa-i inrudesti cu ungurii care au venit in Europa in anul 1000 din Mongolia, pina ce evreii deja numarau peste 4500 de ani de istorie. BULA-Mariana esti un om bolnav, du-te si te trateaza.

Tache 27-09-2012 - 01:15

Jews are khazars da 831 000 de rezultate, pe google.

Huhu Ciu 27-09-2012 - 20:18

Mariana-i evreul ala cu multe nickuri care posteaza si cu nickurile forumistilor!

digital 27-09-2012 - 01:11

ce vă fute pe voi grija,acum,de hitler și de planurile lui!!!!
istoria e scrisă!
gata!
faceți voi tot felu de scenarii de-ampixu,după mințile voastre crețe!
un fel de….sculați de vă culcați!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult