Acasa MagazinLife „Pleasure and Pain” – Expoziție dedicată pantofilor

„Pleasure and Pain” – Expoziție dedicată pantofilor

scris de C.S.
26 afisari

Sandale din foiță de aur din Egiptul Antic, balerinii purtați de regina Victoria sau tenișii moderni – „Pleasure and Pain” este o expoziție dedicată pantofilor de-a lungul timpului, care se va deschide la 13 iunie la Victoria & Albert Museum din Londra și care va putea fi admirată până la 31 ianuarie anul viitor, relatează joi AFP.

victoriaandalbertmuseumExpoziția privind „plăcerea și suferința” de a purta pantofi reunește aproape 250 de perechi de încălțăminte din lumea întreagă.

Condurii de cristal ai Cenușăresei, creați de firma Swarovski pentru ultimul film al studioului Disney, sunt expuși alături de cunoscuții pantofi cu talpă roșie ai lui Christian Louboutin și de sandalele din foițe de aur din Egiptul Antic.

Pantofii expuși au fost purtați de celebrități precum regina Victoria, Marilyn Monroe sau David Beckham.

Desfășurată pe două etaje, expoziția lămurește „obsesia pentru pantofi și importanța lor de-a lungul istoriei și culturilor”, a explicat directoarea expoziției, Helen Persson.

Din cele mai vechi timpuri, suferința de a purta pantofi pare să facă parte din concept, cum reiese din titlul expoziției. Suferința este cea impusă pentru a putea străluci, pentru a epata, precum pantofii extravaganți cu tocurile uriașe creați de Alexander McQueen pentru Lady Gaga.

Sau suferința pe care și-o impuneau fetițele din China care își bandajau picioarele pentru a purta pantofi minusculi. O astfel de pereche din secolul al XVIII-lea este expusă la Londra.

Unele modele provin din arhivele V&A, de la alte muzee sau din colecții private, iar multe dintre ele nu au fost niciodată expuse publicului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult