Acasa MagazinLife Plunklock – Concert Visual Kei în România

Plunklock – Concert Visual Kei în România

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Trupa japoneză Plunklock va susţine un concert la Bucuresti sâmbătă, 10 martie în Atelierul de Producţie, începând cu ora 18.00.

PLUNKLOCK si Monarchy

PLUNKLOCK

Plunklock sunt o trupă de Visual Kei, înfiinţată în noiembrie 2010, a căror muzică combină elemente din metal, rock si muzica pop japoneză tradiţională (kayoukyoku) pentru a da naştere unor piese cu un instrumental agresiv şi o linie melodică uniformă. Visuak Kei este un sub-gen al muzicii Rock japoneze (J-rock), având un sunet unic, înrudit fie cu punk-ul, glam-ul sau heavy metalul , caracterizat prin folosirea machiajului, a unor frizuri speciale şi a unor costumaţii viu colorate sau gotice.

Deşi trupa Plunklock a avut primul concert abia în 2011, cele două single-uri lansate până acum, „Teardrop” şi „Breakout”, le-au adus un număr impresionant de live-uri în Japonia, urmate de un mini turneu naţional. Concertul de sâmbătă face parte din turneul de promovare european pe care trupa l-a inceput în data de 24 februarie în Rusia, la Moscova şi care se va încheia, după concertul din micul Paris, chiar în capitala Franţei, la Paris pe 11 martie. Cei patru membrii ai trupei Plunklock (Hallo – voce, Haruka – bass, Kazuki – chitară, Pinky – tobe), consideră că esenţa viitorului muzical constă mai mult în efecte vizuale decât în sunetul propriu-zis şi speră ca prin acest turneu să popularizeze muzica rock japoneză şi stilul visual kei mai mult în Europa.

Concertul va fi deschis de trupa românească Monarchy, o formaţie care înglobează prin stil şi atitudine esenţa metalului modern. Aceasta nu ar fi pentru prima dată când cei de la Monarchy urcă pe aceaşi scenă cu un artist nipon; pe 30 septembrie 2011, trupa a cântat şi în deschiderea concertului susţinut de HITT la Bucureşti. Până acum în România au mai susţinut spectacole artişti japonezi precum Orochi, Guild, Anli Pollicino sau Ant1nett, iar pentru 2012 există speranţe pentru fanii din România că ţara le va fi vizitată de nume mari ale rock-ului japonez precum Miyavi şi The Gazette.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult