Acasa MagazinLife Podul Golden Gate din San Francisco, 75 de ani

Podul Golden Gate din San Francisco, 75 de ani

scris de L.M.
10 afisari

Celebrul pod din San Francisco, Golden Gate, a împlinit 75 de ani. Zeci de mii de persoane s-au adunat duminică pe malul oceanului, pentru a participa la aniversare.

Podul Golden Gate - San Francisco

Podul Golden Gate - San Francisco (deccanchronicle.com)

Golden Gate Festival” oferea duminică, pe malul mării, expoziţii, concerte, defilări de maşini vechi şi o paradă navală, în special cu trecerea pe sub podul care se arcuieşte deasupra Golfului San Francisco a navei USS Nimitz din flota Marinei americane. Festivităţile de duminică au marcat împlinirea a 75 de ani de la deschiderea podului pentru public: pentru pietoni la 27 mai 1937, iar pentru vehicule a doua zi. La acea dată, Golden Gate era cel mai lung pod suspendat din lume, transmite Moldpres.

Operă a inginerului Joseph Strauss, Golden Gate Bridge se distinge printre altele prin culoarea sa, numită „Orange International”, aleasă în special pentru ca marinarii să-l poată vedea şi în condiţii nefavorabile. Construcţia podului a durat patru ani. Cu o lungime de 2.737 de metri, are 27 de metri lăţime, iar cele două turnuri au vârful al 230 de metri deasupra nivelului mării. Şoseaua este suspendată la 67 de metri deasupra mării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult