Acasa MagazinLife Prefectura Bucureşti:ce şi cum să mănânci de Paşti

Prefectura Bucureşti:ce şi cum să mănânci de Paşti

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Prefectura Bucureşti a publicat luni un document care cuprinde reguli şi îndrumări utile pentru achiziţionarea produselor specifice sărbătorilor pascale.

masa de pasti (foto: incasa.ro)

Ghidul care poate fi descarat în format .pdf de pe site-ul prefecturabucuresti.ro a fost elaborat de Prefectura Capitalei, în colaborare cu specialişti din Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia  pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurala Bucureşti. În document, specialiştii în domeniu îi învaţă pe consumatori cum să deosebească diferitele tipuri de carne, cum să verifice prospeţimea peştelui sau a ouălelor, cum trebuie să fie etichetate produsele ecologice şi tradiţionale şi unde să semnaleze eventualele nereguli constatate.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti recomandă cetăţenilor ca pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire să consume numai carne care a fost cumparată din reţeaua de magazine publice, să nu mănânce carne din tăieri clandestine, ambulante sau insuficient tratată termic, să nu folosească ouă de raţă/gâscă la prepararea cremelor, prăjiturilor, maionezei şi să nu neglijeze reguli de igienă de bun simţ precum spălatul pe mâini cu săpun înainte de prepararea alimentelor sau păstrarea acestora la frigider în cazul în care sunt uşor alterabile. Prefectul Mihai Cristian Atanasoaei a precizat, potrivit Agerpres, că speră ca acest ghid „să fie un instrument folositor oricărui cumpărător” […] preocuparea autorităţilor fiind “de a ne asigura, prin controalele efectuate, că ceea ce se comercializează este de cea mai bună calitate şi nu este periclitată sănătatea publică”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult