Acasa MagazinLife Premiile Oscar 2012, aparent, fără surprize (VIDEO LIVE)

Premiile Oscar 2012, aparent, fără surprize (VIDEO LIVE)

scris de M.A.
1 afisari

Cea de-a 84-a ediţie a Premiilor Oscar va fi, potrivit specialiştilor, fără surprize. Favorită la premiul pentru cel mai bun film este pelicula mută alb-negru „The Artist” (Artistul), care a luat si Cesar-ul.

Oscar 2012Producţia cinematografică este nominalizată la 10 categorii, în timp ce filmul 3D „Hugo„, de Martin Scorsese are 11 nominalizări, între care cea pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. „The Artist” a câştigat deja mai multe premii – inclusiv trofeul pentru pentru cel mai bun film – la „Spirit Awards” – echivalentul premiilor Oscar pentru filmul independent. Între acestea, premiul pentru cel mai bun regizor – Michel Hazanavicius – şi pentru cel mai bun actor – Jean Dujardin, transmite Radio România.

A primit, între altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011, trei Globuri de Aur, şapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociaţiile de profesionişti din domeniu, dar şi şase premii César.

Un alt favorit al Oscarurilor este „The Descendants” al lui Alexander Payne, deja premiat pentru cel mai bun scenariu şi pentru cea mai bun rol secundar feminin – Shailene Woodley. În cursa pentru cel mai bun film al anului se află 9 producţii, între care „The Descendents” (Descendenţiii) şi „The Help„(Ajutoarele).

George Clooney şi Brad Pitt concurează pentru cel mai bun actor, iar Meryl Streep se află în faţa celei de-a 17-a nominalizări la Oscar, pentru rolul fostului prim-ministru al Marii Britanii Margaret Thatcher, în pelicula „The Iron Lady” (Doamne de fier). Actriţa a obţinut până în prezent două premii Oscar, cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru pelicula din 1979 „Kramer vs. Kramer” şi cea mai bună actriţă pentru rolul din „Sophie’s Choice” (Alegerea lui Sophie), difuzat pe marile ecrane în 1982. Criticii se aşteaptă la o cursă strânsă între ea şi Viola Davis, pentru rolul menajerei Aibileen Clark din drama „The Help„, notează BBC.

La categoria cea mai bună actriţă într-un lor secundar favorită pare a fi o altă actriţă din „The Help„, Octavia Spencer. În mod neobişnuit, „lupta” de anul acesta pentru cel mai bun actor în rol secundar se dă între doi octogenari: Christophor Plummer pentru prestaţia din „The Beginners” (Începătorii) şi Max von Sydow pentru cea din „Extremely Loud and Incredibly Close” (Extrem de gălăgios şi neobiţnuit de aproape). Amândoi au 82 de ani şi dacă sunt declaraţi câştigători, vor deveni cei mai în vârstă deţinători ai unui premiu Oscar. În prezent, recordul este deţinut de actriţa Jessica Tandy, în vârstă de 80 de ani, pentru prestaţia din „Driving Miss Daisy” (Conducând-o pe doamna Daisy).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult