Acasa MagazinLife Prințesa Charlène de Monaco a născut gemeni. Cine va fi moștenitor!

Prințesa Charlène de Monaco a născut gemeni. Cine va fi moștenitor!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa Charlène au anunţat naşterea unor gemeni, principesa Gabriella şi prinţul moştenitor Jacques.

Prințesa Charlène de Monaco a născut gemeni (foto:independent.le)

Prințesa Charlène de Monaco a născut gemeni (foto:independent.le)

Gabriella Thérèse Marie, născută la 18:04, ora României, şi Jacques Honoré Rainier, născut două minute mai târziu, „fac bine”, la fel ca mama lor, prinţesa Charlène. Deşi s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinul succesiunii la tron. Bebeluşii, născuţi la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella contesă de Carladès (în Auvergne).

Naşterea gemenilor a fost anunţată cu 42 de salve de tun (câte 21 pentru fiecare bebeluş). Cuplul princiar a anunţat că va face o excepţie de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru naşterea unui băiat şi 21 pentru cea a unei fete. După cele 42 de salve de tun trase dintr-o veche fortăreaţă cu vedere la mare, clopotele bisericilor bat timp de 15 minute, urmate de sirenele vapoarelor oraşului-stat de la Marea Mediterană.

Tradiţia mai cere ca o proclamaţie semnată de suveranul Albert al II-lea de Monaco să fie afişată la intrarea în palat. Monegascii sunt invitataţi să arboreze drapelul Principatului până în ziua în care cuplul princiar îşi va prezenta copiii de la balconul palatului.

Prințul Albert al II-lea, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu o fostă campioană la nataţie sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 36 de ani. Conform mediafax, prințul are deja doi copii, o fată şi un băiat, născuţi în afara căsătoriei şi pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron, dar care nu vor putea însă să-i succeadă la tron.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult