Acasa MagazinLife Printesa Sofia: de origina latina sau nu? “Sa ma treziti atunci cand printesa seamana cu mine”

Printesa Sofia: de origina latina sau nu? “Sa ma treziti atunci cand printesa seamana cu mine”

scris de Ziua Veche
27 afisari

In ultimele doua decenii, varietatea printeselor Disney s-a largit odata cu introducerea pe micile ecrane ale lui Jasmine, Pocahontas, Mulan si Tiana. Cea din urma a reusit sa atraga un public numeros, Tiana fiind prima printesa Disney de culoare neagra. In contextul alegerii lui Obama ca presedinte al Statelor Unite ale Americii, alegerea celor de la Disney a fost mai mult decat inspirata.

sofia 2Apoi, 2 ani mai tarziu, si-a facut aparitia pe micrile ecrane printesa Sofia, cea cu origini latine. Sofia se naste intr-o familie de oameni simpli, dar face cunostinta cu viata de printesa atunci cand mama ei se casatoreste cu regele Roland al II-lea de Enchancia si trebuie sa se obisnuiasca cu alte reguli, cu alte rude si cu noua scoala. In serialul printesa Sofia isi fac des aparitia printesele Disney cu care pana si cei mari sunt obisnuiti: Cenusareasa, Fauna si Flora.

Miranda, mama printesei Sofia are origini latine, asa cum a dezvaluit producatorul serialului, Jamie Mitchell, facand astfel istorie: Sofia, prima printesa latina Disney. Dar, dupa intreaga nebunie prin care au trecut cu Tiana, producatorii au hotarat din capul locului un lucru: printesa Sofia va fi o fetita normal si nu se va mai pune accent pe originile ei. Latina sau nu, nu conteaza. Ea este o printesa.

Totusi, imediat dupa turneul de promovare, lucrurile au luat o turnura destul de interesanta in privinta originilor printesei Sofia. Comunitatea latina a oferit exemple clare prin care au incercat sa demonstreze faptul ca cei de la Disney incearca sa manipuleze si sa ofere senzatia de egalitate, dar ca planul acestora ar fi esuat lamentabil din cauza culorii parului Sofiei si a ochilor albastri: “Sa ma treziti atunci cand printesa latina Sofia seaman in vreun fel cu mine”, a fost reactia majoritatea femeilor cu adevarat de origine latina.
Drept urmare, profitand de retelele de socializare, cei de la Disney au incercat sa se apere si au postat un comunicat in care au explicat faptul ca printesa Sofia intai nu trebuie sa fie judecata si nici sa ramana in memoria copiilor drept latina sau nu. Usor, intreaga controversa s-a stins, dar intrebarea ramane in continuare pe buzele tuturor celor care au vazut in cuvintele celor de la Disney o metoda de promovare, una care a dat roade, se pare.

Fetita ta este si ea fana printesa Sofia? Daca raspunsul este “da”, atunci te invitam pe site-ul Noriel pentru a-i face o surpriza frumoasa. Descopera ofertele tentate la produse care o vor transforma pe cea mica intr-o printesa adevarata. Adu-i un zambet mare pe chip, doar cu Noriel!

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult