Acasa MagazinLife Printul Charles are o casa si la Valea Zalanului

Printul Charles are o casa si la Valea Zalanului

scris de Ziua Veche
15 afisari

.Valea Zalanului numarul 1, judetul Covasna. Nu este o adresa oarecare, ci una la care printul Charles si-a mai cumparat o casa, transmite TVR.ro. Prima atestare documentara a localitatii dateaza din 1750. Aici s-a construit prima fabrica de sticla din Transilvania si au fost turnate geamurile Bisericii Negre din Brasov, cu mesteri adusi din Germania.


Valea Zalanului este mai mult o fortareata decat un sat, inconjurata de munti impaduriti cu foioase. Linistea asezarii e sparta de forfota din dreptul unei case unde se fac lucrari de renovare. Noul proprietar e insusi printul Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii. Mostenitorul coroanei britanice este proprietarul multor case din Transilvania pe care le-a renovat. Banii stransi din exploatarea turistica a gospodariei din Valea Zalanului vor fi donati Fundatiei Printului Charles care se ocupa de restaurarea monumentelor arhitectonice din Transilvania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult