Acasa MagazinLife Printul Charles, la cosit si la bucate pe Valea Zalanului

Printul Charles, la cosit si la bucate pe Valea Zalanului

scris de A.B.
19 afisari

Printul Charles se bucura de soare si pajisti inflorite inca din prima zi a vacantei sale in Transilvania. Ajuns la resedinta sa din Valea Zalanului, a fost intampinat cu bucurie de sateni, care l-au invitat la un concurs de cosit.
charles-valea-zalanuluiImbracati in straie populare, cosasii au fost incantati sa-i arate printului cum folosesc unelte vechi de sute de ani. La final, mostenitorul coroanei britanice i-a invitat la masa in curtea casei sale. Toata suflarea din Valea Zalanului s-a adunat la concursul de cosit, gandit special pentru a-l delecta pe printul Charles. Satenii au tinut sa faca o demonstratie de folclor autentic si i-au cantat mostenitorului coroanei britanice o melodie in limba maghiara.
Din cauza caldurii, o femeie si-a pus o frunza mare de brusture pe cap, ca sa o apere de soare. Aparitia inedita nu a scapa neobservata de print.
Printul Charles: „Palaria ta? E foarte cald, nu-i asa? Foarte cald.”
Patru echipe de cosasi s-au aliniat cu emotie la start, pe pajistea din apropierea casei printului Charles. Startul a fost dat de o pocnitura de bici, care a rasunat puternic printre dealuri. In vreme ce barbatii coseau, femeile imprastiau fanul, asa ca munca in echipa a mers incredibil de repede. Nu doar viteza a contat in fata juriului, alcatuit din print si cativa apropiati, ci si impresia artistica.
Cat a durat cositul, mostenitorul coroanei britanice s-a aratat interesat de tehnica taranilor si a studiat uneltele si miscarile fiecarui concurent.
Oamenii au adus cosuri incarcate cu bunatati cum numai in Valea Zalanului gasesti. Painea de casa langa slanina afumata si palinca invechita in butoaie de stejar. Scripcarul satului s-a prezentat si el la datorie, ca sa-i ajute pe cosasi sa scape de emotii si sa lucreze cu voiosie.
Inainte de concurs, printul a facut o plimbare prin padure, insotit de vechiul sau prieten, contele Kalnoky, si de biologii care nu se mai satura de studiat florile si pasarile de la noi.
La final, printul a invitat toata suflarea satului la conacul sau din Valea Zalanului si a trecut pe jos raul care desparte pasunea de drumul spre casa.
Anul acesta, localnicii i-au pregatit si o surpriza printului Charles: la cativa pasi de casa lui au construit o mica piscina, unde ar putea sa se racoreasca in zilele insorite. Apa minerala de aici face minuni pentru sanatate.
In apropiere, oamenii au facut si o mofeta, pentru ca printul sa-si intareasca inima si sistemul circulator. Alteta sa nu a apucat se se bucure de ele, caci are programul incarcat. Marti va merge la Viscri, iar dupa amiaza o are ca oaspete, la Miclosoara, pe principesa Margareta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult