Acasa MagazinLife Produse cu design anti-semit la magazinele Zara

Produse cu design anti-semit la magazinele Zara

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Dupǎ ce ȋn 2007 a vȃndut o geantǎ cu o svasticǎ, magazinele Zara au comercializat recent un tricou cu o stea galbenǎ ȋn șase colțuri, atrǎgȃnd multe critici.

Produse cu design anti-semit la magazinele Zara (foto: .visituzbekistan.travel)

Produse cu design anti-semit la magazinele Zara (foto: .visituzbekistan.travel)

Compania spaniolǎ a decis sǎ retragǎ miercuri, 28 august, tricoul în stil marinăresc, cu dungi albastre și albe, care avea o stea galbenă cu șase colțuri și era destinat copiilor. Un purtǎtor de cuvȃnt al Zara a spus despre tricoul disponibil doar cȃteva ore pe site-ul magazinului cǎ  „Designul original se inspiră din stelele de șerif din filmele western” americane, deseori aurii și cu șase colțuri”, aratȃnd astfel cǎ „designul original nu are nicio legătură cu conotațiile care i-au fost asociate’”

Brandul spaniol a fost criticat în 2007 pentru că a vândut o geantă care avea o svastică, potrivit Agerpres. Atunci Zara s-a apărat susținând că nu a observat svastica de pe acea geantă, care fusese fabricată de unul dintre furnizorii săi.

Tricoul si geanta "anti-semita"  Zara

Tricoul si geanta Zara

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult