Acasa MagazinLife Programul proiecţiilor gratuite ale filmelor lui Nicolaescu

Programul proiecţiilor gratuite ale filmelor lui Nicolaescu

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Mai multe filme îndrăgite ale regizorului Sergiu Nicolaescu vor putea fi urmărite în weekend în Bucureşti la cinema Patria, la Târgu Jiu sau la Cluj Napoca.

Programul proiecţiilor gratuite ale filmelor lui Nicolaescu (foto:procinema.ro)

Într-un comunicat de presă transmis de Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor – RADEF RomaniaFilm se anunţă că peliculele“Dacii”, “Revanşa”, “Ultimul cartuş” şi “Nemuritorii”, semnate de Sergiu Nicolaescu, vor rula, gratuit, în noaptea de vineri 4 ianuarie, între orele 22.00 – 05.00, la cinema Patria din Bucuresti şi la cinematograful “Sergiu Nicolaescu” din Targu-Jiu. De asemenea Conducerea RADEF RomaniaFilm reaminteşte publicului cinefil din Romania că în 6 decembrie 2012 cinematograful “Victoria” din Târgu-Jiu, complet refăcut, modernizat şi digitalizat, a primit numele marelui regizor, devenind cinema “Sergiu Nicolaescu”, în semn de multumire şi apreciere pentru intreaga activitate a acestuia în slujba filmului romanesc.

Totodată, patru filme regizate de Sergiu Nicolaescu vor fi proiectate gratuit, vineri şi sâmbătă noaptea, la Cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, pentru a aduce un omagiu regizorului. Administratorul Cinematografului „Florin Piersic”, Oniţa Silaghi, a declarat pentru mediafax că vineri, de la ora 23.00 va fi proiectat filmul „Dacii”, de la ora 01.00 „Un comisar acuză” şi de la ora 03.00 „Capcana mercenarilor”, iar sâmbătă de la ora 23.00 urmează să fie difuzat filmul „Mihai Viteazul”, care are o durată de aproape patru ore. Cinema „Florin Piersic” din Cluj Napoca are o capacitate de 729 de locuri.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult