Acasa MagazinLife Protest topless la Kiev-galerie foto

Protest topless la Kiev-galerie foto

scris de L.M.
21 afisari

Mai multe tinere au participat la o demonstraţie inedită chiar în faţa clădirii unde preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici prezida o conferinţă a donatorilor pentru Cernobâl.

Protest topless la Kiev

Protest topless la Kiev

Tinerele sunt membre ale grupului Femen cunoscut pentru demonstraţiile topless. Ele au scandat sloganuri împotriva preşedintelui ucrainean şi au afişat pancarte înscripţionate cu mesaje ca „Ianukovici este mai dăunător ca radiaţiile„.

Protestul a fost întrerupt rapid de forţele de ordine. În ciuda ţipetelor şi a împotrivirii, femeile au ajuns în cele din urmă în arestul poliţiei.

Activistele îi reproşează preşedintelui Ianukovici îngrădirea democraţiei şi au făcut apel la liderii străini prezenţi la conferinţa donatorilor să nu ajute guvernul de la Kiev. În urma acestei conferinţe, Ucraina speră să obţină cele 740 de milioane de euro mecesare pentru a finaliza lucrările la noul sarcofag care va izola reactorul avariat al centralei de la Cernobîl. Uniunea Europeană a anunţat un ajutor de 110 milioane de euro, iar Franţa va contribui suplimentar cu 47 de milioane de euro. Peste doar o săptămână, Ucraina va marca împlinirea a 25 de ani de la explozia reactorului 4 de la Cernobâl.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult