Acasa MagazinLife „Einstein”, cel mai mic calut din lume – VIDEO

„Einstein”, cel mai mic calut din lume – VIDEO

scris de Ziua Veche
3 afisari

„Einstein” s-a nascut pe 22 aprilie 2010 la o ferma din SUA si, potrivit proprietarului sau, doctorul Rachel Wagner, este cel mai mic calut din lume.


Micul manz are 35,5 centimentri inaltime si cantareste 2,7 kilograme, potrivit dailymail.co.uk. In prezent, cel mai mic calut la nastere inregistrat in Cartea Recordurilor cantareste 4 kilograme.

 

{youtube}6XQtd9cTGFM{/youtube}

0 comentariu

Europeanuul 14-09-2010 - 11:22

Actualmente, in Romania facilitatile de creditare se afla la cel mai inalt nivel din Europa, depasesc pragul de 10%. Cu banii de la FMI statul ar trebui subventiona dobinzile proiectelor de infrastructura dar si a altor investitii directe, investitii care la rindul lor participa la cresterea economica si la crearea a noi locuri de munca.

O alternativa viabila la subventionarea dobinzilor, ar fi ca geniul Carpatilor (Don Isarescu) sa cedeze la o portie din mandria lui, prin introducerea unui regim de schimb valutar ceva mai fix, asa cum au procedat si alti membri UE cu o economie mai mica. In Bulgaria sau in Tarile Baltice de exemplu facilitatile de creditare nu depasesc pragul de 7%, in aceste tari investitiile directe au revenit. In plus, datorita ancorarii cursului de schimb la moneda comuna Euro, aceste tari nu se confrunta nici cu fenomenul devalorizarii monedei (Inflatie). Si iata asa, domnilor, in ultimul an, economia acestor tari a notat o crestere vizibila (in aceste tari nu se mai vorbeste despre criza economica)

Statul roman poate folosi banii ieftini de la FMI – IN PRIMUL RIND- pentru restructurarea creditelor scumpe (cu dobinzi mari) luate de la banci si alti investitori institutionali in ultimii ani. Asa ar putea statul roman economisi o suma peste €1,5 miliarde pe an. Grupurile financiare prezente pe piata de capital romaneasca ar fi afectate (dar numai pe scurt timp) deoarece lichiditatile se pot replasa, cu dobinzi de 7% – in proiecte de dezvoltare, credite comerciale si retail. E adevarat ca e mult mai usor de plasat lichiditatile la stat (in obligatiuni) dar institutiile financiare din Ro trebuie sa inteleaga ca o crestere economica durabila este singura solutie viabila pe termen lung (o situatie win-win).

Don Isaraescu 14-09-2010 - 19:12

Domnule geniu al Nibelungilor,daca ignoram Grecia, Portugalia,Italia, Irlanda, tari care si-au ancorat monedele de euroa,atunci ai perfecta drepatate.Din pacate nu le putem ignora.
In ceea ce priveste schimbul asta valutar domnule geniu al Nibelungilor, eu am o putere limitata.Bursele tarilor din vestul Europei,Asia si America de Nord DECID in mare masura raportul valorii dintre leul romanesc , euroa sau alte monede.Eu daca as aveamandria pe care mi-o atribui dumneata , in mod ARTIFICIAL, precum chinezii, as valoriza moneda nostra scumpa romaneasa la 100 de euroa pentru 1 Leu.Dar cum orice om cu un intelect mediocru o stie,eu nu pici face asa ceva.
Despre investitiile astea cu care bati campii.Care ar trebui facute de BNR, adica de stat.Pai eu credeam domnule geniu al Germaniei,ca dumneata esti adeptul sistemului de Piata si nu de a perpetua Economia Centralizata de stat.Poate ma insel.Dar esti confuz.
In tarile baltice domnule genie al Turingiei,exista un sistem de taxare redus,care faciliteaza investitiile private nu cele de stat.Aici in Romania, taxa unica este aproape dubla,decat taxa unica din tarile baltice.Ca sa nu mai mentionez zecile de viniete,impozite,timbre si alte taxe care descurajeaza investitiile private, atit pentru potentialii investitori intreni cat si cei externi.Domnule geniu al Ruhrului,dumneata spui ca banii imprumutati de la FMI „sint ieftini”.Domnule geniu al Soxoniei,ti-a traznit vreodatat prin creierul dumitale de candidat pentru premiul Nobel in Economie,de unde provin „banii ieftini” de la FMI?Stim ca FMI nu are tiparnite sa tipareasca „bani ieftini” ci acesti bani provin de la alte entitati.Dar sin t sigur ca dumneata ca un geniu al Prusiei stii asta.Domnule geniu al Pomeraniei Orientale, nu este in puterea mea de a aloca si decide sume pentru investii de stat.Aceasta revine conform Constitutiei,Legislaturii si Guvernului roman.

van gogh 15-09-2010 - 05:14

Ma kakatule, muncesti prea mult pentru bani putini. Cate basini asternusi pe hartie !

Alina 15-09-2010 - 18:23

Cred ca nici inchisoarea pe viata nu ar fi de ajuns pentru ca acest infractor sa plateasca pentru faptele sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult