Acasa MagazinLife „Elle” redefineste frumusetea feminina

„Elle” redefineste frumusetea feminina

scris de Ziua Veche
3 afisari

Cunoscuta pentru pictorialele care deconstruiesc tabuuri – cum ar fi cele cu nuduri sau cu celebritati fara machiaj – editia franceza a revistei Elle a reusit sa surprinda si in cel mai recent numar, publicand pe coperta fotografia unor femei cu forme planturoase, scrie Mediafax, citand The Guardian. Coperta Elle o prezinta pe Tara Lynn, un model cu marimi mai mari, care pozeaza alaturi de alte trei modele cu forme voluptuoase si abdomene nu tocmai plate. Editia vine la o luna dupa ce revista italiana Vogue a lansat o selectie online intitulata „Vogue Curvey”, dedicata recomandarilor vestimentare si cosmetice pentru femeile cu forme. in ianuarie, revista glossy americana V a avut o editie dedicata femeilor cu forme generoase.

Multi vad in vizualurile propuse in cel mai recent numar al Elle o decizie de a adresa o provocare stereotipului femeii pariziene, portretizata intotdeauna ca fiind zvelta si foarte chic, si de a redefini estetica frumusetii in moda.

O parte din specialistii in domeniu nu cred insa ca francezii vor accepta reprezentarile unor femei mai corpolente ca standard si ca revista va reveni dupa acest numar la imaginile consacrate, cu modele subtiri, aproape anorexice. Astfel, The Observer a interpretat pictorialul din Elle ca o gluma si nu ca un act de pionierat, care marcheaza o schimbare, deschizand o noua tendinta.

„Moda a creat o ruptura intre reprezentarea sa si femeile reale. De la slabe, cu forme sau plinute, populatia este formata din femei care nu se simt bine reprezentate prin contrastele expuse de moda si publicitate”, a spus Velvet d’Amour, fost model pentru Galliano si Gaultier.

In afara de Statele Unite si Marea Britanie, se pare ca si frantuzoaicele au crescut ca dimensiuni in ultimii ani. Statisticile arata ca 42% dintre femeile din Franta sunt clasificate in categoria supraponderale ,in timp ce 51% dintre barbati sunt declarati oficial obezi.

0 comentariu

sorge 13-09-2010 - 08:15

In momentul in care Kazastanul i a raspuns lui Basescu ca nu are bani sa plateasca ,pe loc trebuia facuta actiunea de acum .
Oricum ,mai bine mai tirziu decit niciodata .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult