Acasa MagazinLife „The Social Network”- filmul despre viata creatorului retelei Facebook

„The Social Network”- filmul despre viata creatorului retelei Facebook

scris de Ziua Veche
5 afisari

Lungmetrajul „The Social Network”, regizat de David Fincher si produs de studiourile Columbia Pictures, despre viata creatorului retelei Facebook, Mark Zuckerberg, va fi lansat in Statele Unite ale Americii pe 1 octombrie.
Studiourile Columbia Pictures au prezentat, duminica, afisul original al acestui proiect cinematografic, in care mesajul „Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fara sa iti faci cativa inamici”, scris cu majuscule, este imprimat pe fata tanarului actor Jesse Eisenberg, intrepretul lui Mark Zuckerberg, informeaza news.cnet.com, citat de Mediafax.

Aaron Sorkin, scenaristul serialului de televiziune „Viata la Casa Alba/ The West Wing”, semneaza scenariul acestui lungmetraj, realizat pe baza biografiei neoficiale a lui Zuckerberg, intitulata „The Accidental Billionaires”, scrisa de Ben Mezrich.

Mark Zuckerberg, nascut pe 14 mai 1984, este un analist programator american. In perioada studentiei, petrecuta la Harvard, el a creat reteaua de socializare Facebook, impreuna cu alti doi studenti la informatica si, totodata, colegii sai de camera – Dustin Moskovitz si Chris Hughes. In 2008, revista Time l-a inclus pe Mark Zuckerberg in topul celor mai influente persoane din lume.

Facebook reprezinta in acest moment una dintre cele mai populare retele de socializare din lume. Utilizatorii pot intra in aceasta retea si pot interactiona din orice loc unde exista acces la internet. In prezent, Facebook are peste 500 de milioane de utilizatori activi.

Potrivit nesw.cnet.com, studiourile Columbia Pictures intentioneaza sa amane lansarea filmului „Restless”, in regia lui Gus Van Sant, pana in ianuarie 2011, pentru a-si concentra eforturile financiare si de marketing asupra filmului „The Social Network”, despre care se afirma tot mai mult la Hollywood ca ar putea deveni un concurent serios la Oscarurile de anul viitor.

David Fincher a realizat precedentele lui lungmetraje – „Strania poveste a lui Benjamin Button” si „Zodiac” – in colaborare cu studiourile Paramount. Fincher a devenit cunoscut pentru stilul sau dark-cinema, in special pentru filmele „Fight Club” si „Se7en”.

0 comentariu

michael 15-09-2010 - 10:43

mai ramine sa ne spui ca o vuvuzela ca avea pantofi si chilotgi
.gata cu reclama

Parpanghel 16-09-2010 - 01:04

Ce ti-a mai lipsit taluta….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult