Acasa MagazinLife Quentin Tarantino – geniul diabolic

Quentin Tarantino – geniul diabolic

scris de B.C.R
245 Afisari

Quentin Tarantino este cunoscut pentru mai multe lucruri în calitate de regizor: dialogul sau înfloritor, aproape muzical, înclinatia sa pentru violenta în exces si abilitatea sa de a duce actorii la urmatorul nivel al carierei lor – sau de a readuce la viata carierele unor staruri în declin.

US filmmaker Quentin Tarantino poses on the red carpet upon arrival at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London on February 2, 2020. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Fie prin colaborari de lunga durata pe parcursul mai multor filme, fie prin roluri unice care au lasat o amprenta de nesters, Tarantino a lasat o urma întiparita asupra vietilor actorilor sai. Dar colaborarea cu acest regizor, descris drept „un geniu diabolic” nu este întotdeauna usoara, dupa cum depun marturie actorii pe care i-a distribuit în filmele sale.

Kurt Russell

Kurt Russell a aparut în trei filme ale lui Tarantino: Masina mortii, în care l-a interpretat pe cascadorul ucigas Mike; Cei 8 odiosi, în care l-a interpretat pe vânatorul de recompense John „The Hangman” Ruth; si A fost odata la Hollywood, în rolul coordonatorului de cascadorii Randy Lloyd.

Lui Russell i-a placut sa lucreze cu Tarantino si a declarat într-un interviu: „Exista ceva de aventura si de senzatie de ilegalitate atunci când lucrezi cu Quentin. Îi place procesul de a face filme de la A la Z. Iar acest proces este contagios si vrei sa faci parte din el.”

Russell a reusit sa distruga o chitara de epoca nepretuita care fusese închiriata pentru platoul de filmare al filmului Cei 8 odiosi. În apararea sa, el a spus ca a crezut la momentul respectiv ca era o replica de recuzita.

Christoph Waltz

Christoph Waltz a facut o impresie de nesters în rolul nemilosului, dar fermecatorului Hans Landa în filmul lui Tarantino din 2009, Ticalosi fara glorie, o fantezie din Al Doilea Razboi Mondial. În dialogul lui Landa, Waltz parea sa savureze fiecare rând din scenariul atent creat de Tarantino ca pe o gura de vin bun.

Rolul i-a adus un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, la fel ca si partitura sa în Django dezlantuit, în rolul dentistului devenit vânator de recompense King Schultz, care îl îndruma pe protagonist atât în materie de cultura, cât si de macel.

În cadrul Festivalului New Yorker, Waltz a vorbit despre motivul pentru care dialogul lui Tarantino parea atât de perfect potrivit pentru el: „Îmi place sa joc textul lui Quentin. Pentru ca nu trebuie sa faci ceva din el. Urmezi cuvântul; totul este pe pagina. E ca o muzica. Poti sa te arunci si sa te lasi purtat de ea… Se întâmpla sa simt ca Quentin scrie pentru mine.”

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson era un actor consacrat înainte de Pulp Fiction, aparând în filme precum Jurassic Park, Baieti buni. Dar interpretarea sa în rolul lui Jules Winfield, ucigasul platit cu o constiinta tulbure si o voce tunatoare, a fost cea care l-a facut pe Jackson un star.

Jackson a continuat sa colaboreze cu Tarantino de mai multe ori, mai ales în Jackie Brown, Django dezlantuit si Cei 8 odiosi. Este evident ca exista o legatura creativa puternica între cei doi barbati, iar Jackson stie acest lucru.

El a descris-o în felul urmator: „Exista ceva foarte natural în conexiunea noastra în ceea ce priveste arta lui si talentul meu, care se îmbina într-un mod frumos si minunat si creativ, vesel, extatic.”.

Uma Thurman

Uma Thurman a jucat în trei filme ale lui Tarantino: Pulp Fiction si Kill Bill Vol. 1 si Vol. 2. De asemenea, ei au avut o relatie amoroasa pentru o perioada de timp. Dar, în timpul productiei la Kill Bill, relatia lor fructuoasa a devenit neasteptat de întunecata. În 2018 s-a aflat ca Tarantino a facut presiuni asupra lui Thurman pentru ca aceasta sa conduca o masina într-o secventa de cascadorie, desi ea considera ca nu era sigur.

Thurman a pierdut controlul masinii, care s-a prabusit, ceea ce i-a provocat rani grave si dureri cronice la nivelul gâtului. Tarantino a spus ca faptul ca a determinat-o sa faca cascadoria a fost „cel mai mare regret al vietii mele”.

Dupa incident, Thurman a declarat: „Quentin si cu mine am avut o cearta enorma si l-am acuzat ca a încercat sa ma elimine. Iar el a fost foarte suparat din cauza asta, cred ca e de înteles, pentru ca nu a simtit ca a încercat sa faca asa ceva.” Totusi, a adaugat Thurman, „Capacitatea mea de a ierta exista si lucrurile se întâmpla”. Ea nu a exclus posibilitatea de a lucra din nou cu Tarantino, desi s-ar putea sa nu se iveasca aceasta ocazie, întrucât Tarantino a declarat ca intentioneaza sa se retraga dupa cel de-al zecelea film (A fost odata la Hollywood a fost al noualea).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult