Acasa MagazinLife R Moldova: Pedofilii vor fi castraţi chimic

R Moldova: Pedofilii vor fi castraţi chimic

scris de M.A.
24 afisari

În Republica Moldova, pedofilii vor fi castraţi chimic. Un proiect de lege a fost votat marţi de către Parlamentul de la Chişinău.

pedofilieIniţiativa îi aparţine deputatului Partidului Liberal Valeriu Munteanu, care susţine că această lege este necesară, cu atât mai mult cu cât Republica Moldova a devenit o atracţie turistică pentru pedofili din statele europene şi din SUA.

„Cel mai grav este că pedofilii recidivează. Din datele Ministerului Afacerilor Interne, fenomenul pedofiliei înregistrează o tendinţă de creştere din an în an. În ultimii cinci ani, 15 persoane au fost trase la răspundere penală în mod repetat pentru pedofilie”, a declarat Munteanu, citat de Moldpres.

Potrivit autorului iniţiativei legislative, studiile în domeniu, realizate de către instituţiile de profil, arată că, indiferent de prezenţa sau absenţa unui tratament obligatoriu, comiterea repetată a unei infracţiuni de pedofilie are loc în intervalul de doi ani după eliberare din detenţie.

„Esenţa acestei sancţiuni constă în administrarea unui medicament special, tratament ce are finalitate inhibarea ireversibilă a dorinţelor sexuale ale criminalilor. Potrivit statisticilor, rezultatele acestor acţiuni sunt destul de eficace. Astfel, de exemplu, în Germania, în urma castrării chimice benevole a persoanelor care au comis violuri împotriva minorilor, recidiva s-a redus de la 84% la 3%”, a adăugat Munteanu.

Conform proiectului adoptat, pentru pedofili, castrarea chimică va fi obligatorie, iar pentru alte infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei, ca măsură de siguranţă aplicabilă după caz, la individualizarea pedepsei. Castrarea va fi efectuată de către instituţii medicale în comun cu instituţiile penitenciare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult