Acasa MagazinLife Răniți încă din prima zi a Festivalului de la Pamplona

Răniți încă din prima zi a Festivalului de la Pamplona

scris de S. P.
25 afisari

San Fermin, cea mai cunoscută sărbătoare spaniolă în întreaga lume, a început la 6 iulie cu tradiționala lansare a rachetei cu artificii, „chupinazo”, care inaugurează nouă zile de coride, baluri, concerte și, mai ales, cursele nebunești de tauri pe străzile din centrul localității. Prima asemenea cursă, la care au participat tauri de la crescătoria Jandilla, s-a soldat cu numeroase accidentări, relatează EFE.

raniti pamplonaPamplona (capitala regiunii Navarra), care numără 200.000 de locuitori, așteaptă cu această ocazie un milion de persoane, printre care numeroși turiști străini, mai ales anglo-saxoni. Anul trecut, hotelurile au avut în aceasta perioadă o cifra de afaceri de 46 de milioane de euro.

„El chupinazo” de duminică a fost prima dintre cele 458 de evenimente programate de Primăria din Pamplona, care cuprind procesiuni religioase, spectacole și focuri de artificii. Cu toate acestea, centrul sărbătorii o reprezintă celebrele „encierro”, cursele pe o distanță de peste 800 de metri care despart taurii de țarcurile în care sunt închiși.

Primăria a avertizat ca „encierro” — alergatul taurului — este o activitate periculoasă care, practicată în mod inadecvat, poate pune viața în pericol. Sărbătoarea este cunoscută pe plan local sub numele de Sanfermines, în memoria Sfântului Fermin ce patronează Pamplona și Navarra.

Cursa de pe străzile din capitala Navarrei a fost deschisă de un taur negru care a provocat un mare gol în jurul său. În cursa care a durat puțin peste două minute au fost rănite cel puțin șapte persoane care au fost transportate la centrul spitalicesc Navarra, potrivit primelor date oferite de Crucea Roșie.

Crescătoria Jandilla este cunoscută pentru exemplare sale imprevizibile și periculoase care au dat startul competiției pentru a 17-a oară. Taurii Jandilla au provocat la trecerile lor prin Pamplona 27 de răniți, 8 la cursa din 2004 și un rănit mortal în 2009, un tânăr madrilen. Anul acesta participă tauri ce cântăresc între 515 și 605 kilograme: trei negri, doi maro și unul roșcat, care vor fi mânați de „mozos” Juan José Padilla, Pepe Moral și Alberto López.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult