Acasa MagazinLife Reacție durǎ a lui Bendeac la decesul IPS Nicolae Corneanu

Reacție durǎ a lui Bendeac la decesul IPS Nicolae Corneanu

scris de Z.V.
62 afisari

Mihai Bendeac a scris un mesaj șocant pe Facebook dupǎ ce Ȋnaltpreasfințitul Nicolae Corneanu, a murit, duminicǎ, 28 septembrie.

Reacție durǎ a lui Bendeac la decesul IPS Nicolae Corneanu (foto:cinemagia.ro)

Reacție durǎ a lui Bendeac la decesul IPS Nicolae Corneanu (foto:cinemagia.ro)

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Mihai Bendeac l-a criticat pe IPS Nicolae Corneanu în termeni foarte duri. „Mitropolitul Banatului a murit azi-noapte. Se spune cǎ ‘despre morți numai de bine’. Numai cǎ pe mine mǎ cam doare-n cur de ziceri și proverbe. Aceastǎ sinistrǎ creaturǎ din imaginea alăturată, acest gunoi uman, A ȋnchis ușile bisericii ȋn timpul revoluției de la Timisoara, iar zeci de tineri au fost ȋmpuscati și au pierit pe treptele acesteia fiindcă n-au avut unde sǎ se adǎposteascǎ” a afirmat actorul ȋn mesaj, potrivit rtv.net. „Aș spune ‘Dumnezeu sǎ-l odihneascǎ’! Dar, dacǎ Dumnezeu ǎsta existǎ asa cum ȋl descriu ei, atȃt acest porc, precum și majoritatea popilor, ar arde ȋn Iad. Mi-e Greaţă”, a ȋncheiat mesajul Mihai Bendeac.

IPS Nicolae nu a negat niciodatǎ colaborarea sa cu fosta Securitate, ȋnsa a explicat și modul ȋn care aceasta ar fi decurs. Mai mult, el a trimis CNSAS o scrisoare cu explicații oficiale. “Din pǎcate, «am fost colaborator al poliției politice comuniste» nu din ianuarie 1950, ci din toamna anului 1948, cȃnd am fost arestat pe motivul de a fi adǎpostit un așa-zis «fugar» stabilit ȋn Germania și venit ȋn tara pentru a-și revedea familia. Eliberat, s-a crezut cǎ voi mai fi vizitat de alți «fugari», care astfel ar fi fost și ei prinși. Obligat a purta legǎturi cu cei care ma vizitau, am trecut din mȃnǎ ȋn mȃnǎ, de la Siguranțǎ, apoi de la Securitate, care imi cereau note scrise și informații, pȃnǎ la Revoluția din Decembrie 1989. Acceptarea acestei grele situații mi-a mǎcinat tot timpul conștiința și de aceea imediat dupǎ Revoluție am facut declarații publice ȋncepȃnd cu ianuarie 1990. Așadar, n-am ce contesta, decat a repeta mereu pǎrerea de rǎu pentru cele impuse și acceptate“, se arǎta ȋn scrisoarea adresatǎ CNSAS de cǎtre IPS Nicolae.

IPS Nicolae Corneanu a murit duminică noapte la reşedinţa mitropolitană. Trupul acestuia va fi depus la Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult