Acasa MagazinLife Realizatorii serialului Suleyman Magnificul, blestemaţi de premierul turc

Realizatorii serialului Suleyman Magnificul, blestemaţi de premierul turc

scris de L.M.
67 afisari

Realizatorii serialului Suleyman Magnificul au fost blestemaţi şi condamnaţi public de premierul turc Recep Tayyip Erdogan. Difuzat şi în România, de Kanal D, „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” este unul dintre cele mai vizionate seriale.

Realizatorii serialului Suleyman Magnificul, blestemaţi de premierul turc

Realizatorii serialului Suleyman Magnificul, blestemaţi de premierul turc

Serialul „Suleyman Magnificul„, una dintre cele mai populare producţii de televiziune din Turcia, a stârnit furia premierului din această ţară, Recep Tayyip Erdogan, care a criticat acest show TV, ce descrie viaţa sultanului Suleiman, considerându-l „contrar istoriei şi bunelor moravuri musulmane”.

„Ei întreabă de ce ne ocupăm de ceea ce se întâmplă în Irak, în Siria şi în Gaza. Însă noi suntem interesaţi de tot ceea ce are legătură cu strămoşii noştri. Ei nu îi cunosc pe taţii şi pe strămoşii noştri decât prin intermediul serialului «Suleyman Magnificul», însă acel Suleyman din serial nu este Suleyman pe care noi îl cunoaştem”, a spus Erdogan. „El şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum ne este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii acestui serial şi pe proprietarii acestui post de televiziune, care se joacă cu valorile poporului. Ei trebuie să primească o lecţie”, a adăugat premierul turc, potrivit Mediafax.

Deşi nu s-a bucurat de aprecierea tuturor, declaraţia lui Erdogan a fost totuşi larg salutată. Astfel, directorul Institutului Naţional de Istorie (TTK) a denunţat la rândul lui acest serial TV care „îl prezintă pe Suleyman ca pe un beţiv şi ca pe un afemeiat”. „Suntem dispuşi să finanţăm un proiect TV care să aibă la bază realităţile istorice”, a adăugat profesorul Metin Hülagü.

Producătorii serialului s-au apărat declarând că ficţiunea lor descrie „una dintre faţetele personalităţii unui sultan şi grandoarea pe care el a întruchipat-o”. Ei au reamintit, totodată, faptul că pasiunea lui Suleyman pentru vin este un fapt dovedit din punct de vedere istoric.

De un an, acest serial descrie, fără perdea, domnia unuia dintre cei mai faimoşi sultani ai Imperiului Otoman, Suleyman Magnificul (1520-1566), prezentând cuceriri militare, intrigi de palat şi rivalităţile din harem.

1 comentariu

andra 29-11-2012 - 07:34

False valori, observ, sunt la loc de cinste in toata lumea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult