Acasa MagazinLife Record mondial de lampioane înălţate în aer la Iaşi(VIDEO)

Record mondial de lampioane înălţate în aer la Iaşi(VIDEO)

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Sâmbătă, 2 iunie, de la ora 21:00, oraşul Iaşi a intrat în Cartea Recordurilor prin cele 12.740 de lampioane înălţate în aer simultan.

Iasi-ul a intrat in cartea recordului cu 12740 de lampioane (foto: unimedia.md)

La evenimentul care a avut loc în faţa Palatului Culturii din Iaşi au participat, potrivit Mediafax, nu mai puţin de 30.000 de persoane. Reprezentanţii veniţi din partea Cărţii recordului au omologat o perfermanţă de 12.740 de lampioane confecţionate din hârtie.

Lampionul este un felinar făcut din hârtie colorată, pergament, material textil translucid, adesea plisate ca un acordeon, întrebuințat pentru iluminat în împrejurări festive, acesta  fiind cunoscut şi sub denumirea de lanternă veneţiană. La evenimentul de la Iaşi s-a înregistrat şi un incident, acoperişul unui foişor din zona Ciurchi arzând pe o suprafaţă de 8 metri pătraţi, potrivit reprezentanţilor ISU.

Recordul precedent era deţinut de India, unde fuseseră înălţate 11.000 de lampioane. La Iaşi, cele aproape 13.000 de lampioane au luminat cerul oraşului timp de aproape 10 minute, suficient pentru a duce capitala Molodovei în Cartea Recordulurilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult