Acasa MagazinLife Regina Elisabeta fără prinţul consort la final de jubileu

Regina Elisabeta fără prinţul consort la final de jubileu

scris de A.B.
4 afisari

Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii a încheiat într-o notă solemnă cele patru zile de celebrări dedicate jubileului său de diamant, nefiimd însă însoţită de prinţul consort Philip, aflat sub observaţie în spital.

regina

foto: ziarelive.ro

În ultima zi a jubileului de diamant, regina Elisabeta a II a a fost însoţită de reprezentanţi ai familiei regale, oficiali, diplomaţi, actualul premier David Cameron şi foşti prim-miniştri. Din păcate, prinţul Philip nu a putut să îşi însoţească comsoarta, el fiind internat în spital pentru o infecţie urinară. Medicii au prelungit ca măsură de precauţie spitalizarea ducelui de Edinburgh (90 de ani), a doua în interval de şase luni,  după un atac de cord în luna decembrie. Aşadar, în mod excepţional, locul de lângă suverana în vârstă de 86 de ani, care este de asemenea şi cap al Bisericii Anglicane, nu a fost ocupat de către ducele de Edinburgh, în timp ce arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, a salutat cei şaizeci de ani de serviciu loial ai Majestăţii Sale, extrem de apăsători, dar profund fericiţi. Ei au participat la o ceremonie religioasă. La sfârşitul ceremoniei religioase, Elisabeta a II-a şi ceilalţi membri ai familiei regale au luat parte la recepţii în două din cele mai impresionante clădiri din Londra, Mansion House şi Guildhall, după care au servit prânzul la Westminster Hall, cea mai veche parte a Parlamentului.

În absenţa prinţului consort Philip, dar alături de prinţul Charles şi soţia sa Camilla, regina a condus dintr-o caleaşcă trasă de cai procesiunea de revenire la Palatul Buckingham, în acordurile unor fanfare militare şi în timp ce erau trase 60 de salve de tun. Fiii lui Charles, prinţul Harry şi prinţul William cu soţia sa Kate, îmbrăcată într-o rochie Alexander McQueen, au urmat-o pe regină din alte caleşti. Regina urmează să apară la balconul Palatului Buckingham înconjurată de personaje cheie ale familiei Windsor, după care va fi difuzat un mesaj preînregistrat pentru supuşii săi din Commonwealth. “The show must go on” – au titrat marţi mai multe publicaţii cu referire la absenţa prinţului consort Philip, dar şi la concertul de luni seară în prezenţa mai multor staruri ale scenei britanice şi mondiale, printre care Paul McCartney şi Elton John, înnobilaţi de regină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult