Acasa MagazinLife Reţetă de fileuri de pui pentru nunta regală

Reţetă de fileuri de pui pentru nunta regală

scris de D.P.
9 afisari

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat o reţetă de pui care ar putea fi servită la nunta regală din 29 aprilie, când Prinţul William se căsătoreşte cu Kate Middleton.

Chiken recipe

foto: telegraph.co.uk

Ingrediente pentru 12 porţii:

– 12 x 130 g file de pui, fără piele

– 1 cub concentrat de supă de pui

– 4 linguri zahăr brun

– sucul şi coaja de la 3 lămâi verzi

– 50ml suc de lămâie

– 4 linguriţe de Five Spice (condiment chinezesc, ce conţine anason, scorţişoară,piper Sichuan şi chimen)

– 4 fructe de mango, curăţate de coajă şi tăiate cuburi mari

– 2 ardei iuţi, tocaţi (cu tot cu seminţe)

– 2 cuburi (4×2 cm) de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare

– 12 linguri de maioneză

– 12 linguri de iaurt natural

– 2 legături de frunze de coriandru, tocate

sare şi piper.

Mod de preparare:

Se pune într-o oală carnea de pui şi cubul de concentrat de supă sfărâmat, se acoperă cu apă fierbinte, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. Apoi se opreşte focul, iar carnea este lăsată să se răcească în zeama în care a fiert.

Zahărul brun, coaja şi zeama celor trei lămâi verzi, sucul de lămâie şi Five Spice se pun într-o cratiţă şi se fierb la foc mic până se dizolvă zahărul. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

Între timp, frunctele de mango, ghimbirul şi ardeii iuţi se pun în blender şi se fac pastă. Apoi se amestecă cu mixul anterior de lamâie. Se toarnă apoi manioneza şi iaurtul, se condimentează şi se amestecă bine.

Puiul fiert se scurge de zeamă şi se taie în bucăţi cât pentru o înghiţitură. Se amestecă apoi cu compoziţia anterioară şi cu coriandru.

1 comentariu

Ciu Huhu 29-03-2011 - 15:45

Nu-mi place.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult