Acasa MagazinLife Reţete de Paşte: Ciudăţenii de la MasterChef

Reţete de Paşte: Ciudăţenii de la MasterChef

scris de Laurentiu Banches
29 afisari

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, membrii juriului de la MasterChef recomandă reţete îndrăzneţe bucătarilor amatori cu personalitate.

Masterchef prezintă mancaruri de Paste (foto:new.tomisplus.ro)

Întrucât sărbătorile pascale sunt din ce în ce mai aproape, cei trei membrii ai juriului emisiunii de la ProTV, MasterChef Romania, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scarlatescu au fost rugaţi să îşi prezinte câteva din reţetele speciale pentru această ocazie.

Sorin Bontea a oferit câteva sfaturi pentru prepararea drobului. El a declarat pentru ProTV că atunci când prepară drobul el foloseşte „ceapă verde, usturoi verde, organe de miel şi bucăţi de carne un pic mai grăsuţă”. Juratul Sorin Bontea nu fierbe organele şi carne, ci pune puţin ulei, pune ceapa şi usturoiul verde şi înăbuşă puţin, adăugând apoi mărar şi pătrunjel proaspăt tocate şi sarea şi piperul proaspăt măcinat. Totodată el cere să fie folosit prapurul, iar în caz că cei care vor să facă drob nu au prapur, sunt sfătuiţi să tapeteze forma în care fac drobul cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra să toarne ou bătut.

Sorin Bontea este de părere că meniul perfect pentru ziua de Paşte este „ciorbiţa de miel, drob, friptură, ouă roşii şi cozonac cu pasca” şi „bineînţeles salată cu ceapă verde, roşii, ridichi, salată verde.

Cătălin Scarlatescu, care a anunţat că e înnebunit de borşul de miel, consideră că meniul de Paşte ar trebui să aibă în primul rând „ouă roşii, drob, apoi borş şi pe urmă alte nebunii cum ar fi rulada de miel, stufat, friptură. La final cozonac, neapărat însoţit de un pahar cu lapte” pentru că acesta linisteşte stomacul. Cătălin recomandă totodată ca ” în stufat să puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa”.

Pe de altă parte, durul de la MasterChef, Florin Dumitrescu consideră că cea mai bună reţetă pentru o masă este compania, iar cât despre preparate e de părere că „cel mai simplu ar fi să puneţi o bucată de carne la cuptor, cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu.” El vă sfătuieşte să „acoperiţi apoi totul cu o folie de aluminiu, la foc mediu, pentru cel puţin o oră şi jumătate, serviţi cu legume fierte şi, bineînteles un pahar de vin roşu”. Florin Dumitrescu spune că dintr-un meniu tradiţional românesc de Paşte, nu trebuie să lipsească „drobul de miel, ciorba, friptura la cuptor, pasca, cozonacii şi vinul de ţară” şi susţine că „Atâta timp cât eşti cu familia poţi mânca orice.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult