Acasa MagazinLife Risc seismic. Distractia din Centrul Vechi, un fel de ruleta ruseasca

Risc seismic. Distractia din Centrul Vechi, un fel de ruleta ruseasca

scris de M.A.
179 Afisari

Risc mortal. Distractia de Centrul Vechi al Capitalei este un fel de ruleta ruseasca. Miile de oameni care vin aici isi petrec serile in cladiri cu risc seismic ridicat.

Risc mortal. Distractia de Centrul Vechi, un fel de ruleta ruseasca (foto: skyscrapercity.com)

Si asta din cauza unui vid legislativ care nu le impune celor care deschid localuri sa garanteze siguranta structurii. In mijlocul distractiei nu se gandeste nimeni la pericolul pe care l-ar putea reprezenta o cladire cu bulina rosie supusa permanent la vibratii, transmite Pro Tv.

Majoritatea cladirilor din Centrul Vechi au structura de rezistenta afectata de timp si de cutremurele mari carora le-au supravietuit de-a lungul anilor. Proprietarul nu este obligat sa consolideze cladirea atunci cand o inchiriaza. Autoritatile cunosc foarte bine problema, dar nimeni nu face nimic.

„50% din cladiri sau mai mult sunt in pericol de prabusire iminenta. Orice vibratie e periculoasa la acele imobile, din zona zgomotului excesiv, a dansului sau a aglomerarii umane. Sigur ca nu trebuie sa apara un cutremur pentru a deveni un pericol concret. Este nevoie de o reglementare de urbanism” spune Mario Kubis, presedintele ASUB.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS