Acasa MagazinLife Romȃnia va participa la Eurovision 2015. SRTv cautǎ sprijin financiar

Romȃnia va participa la Eurovision 2015. SRTv cautǎ sprijin financiar

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

CA (Consiliul de Administrație) al TVR a aprobat, joi, 11 septembrie, participarea Romȃniei la Eurovision 2015, ediție care va avea loc la Viena.

Romȃnia va participa la Eurovision 2015. SRTv cautǎ sprijin financiar (foto:wiwibloggs.com)

Romȃnia va participa la Eurovision 2015. SRTv cautǎ sprijin financiar (foto:wiwibloggs.com)

Liana Stanciu a fost desemnatǎ responsabilǎ pentru acest proiect, ea fiind șefa delegaţiei României şi la ediţia de anul acesta a Eurovision. Ȋn 2014, Liana Stanciu a reuşit să obţină o sumă de aproape 260.000 de lei de la Guvern pentru participarea României la competiție, TVR sperȃnd la un sprijin financiar cel puțin similar de la Guvern și pentru ediția din Austria.  

Eurovision 2015 va fi o ediţie jubiliară, la împlinirea a 60 de ani de organizare a competiţiei, astfel cǎ decizia CA al TVR de aprobare a participării TVR  la concursul Eurovision 2015 şi trimiterea confirmării oficiale de participare către European Broadcasting Union (EBU), a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit mediafax.  Prima ediţie a concursului Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult