Acasa MagazinLife Roman Polanski ar fi putut evada usor, dar nu a vrut

Roman Polanski ar fi putut evada usor, dar nu a vrut

scris de Ziua Veche
2 afisari

Roman Polanski, „fericit ca este liber”, si-a facut sambata seara prima aparitie in public (dupa noua luni de izolare) la Montreux (Elvetia) si la televiziune, multumind familiei sale si elvetienilor pentru sprijinul lor, la cinci zile dupa refuzul autoritatilor de la Berna de a-l extrada pe celebrul regizor spre SUA, relateaza AFP.

 

Realizatorul „Pianistului”, in varsta de 76 de ani, a sosit sambata seara la Centrul Congresului din Montreux pentru a asista la un concert al sotiei sale, Emmanuelle Seigner.
El era in compania patronului si fondatorului Festivalului de jazz din Montreux, Claude Nobs.
Un serviciu de ordine i-a impiedicat pe ziaristi, fotografi si cameramani sa-l abordeze pe cineast, care aparea astfel pentru prima oara intr-un loc public dupa ridicarea luni a domiciliului fortat care i se impusese in resedinta sa din Gstaad.
Intr-un interviu difuzat sambata seara la televiziunea elvetiana, Roman Polanski a declarat ca pastreaza „o mare prietenie Elvetiei” in pofida arestarii sale la cererea SUA in 27 septembrie 2009, la Zurich.
El a multumit „miilor de oameni care nu au incetat sa-i adreseze mesaje de sprijin in timpul acestor lungi noua luni ” si care i-au adus sticle cu vin si buchete de flori.
Vizibil odihnit, cu un aer decontractat, cineastul a povestit televiziunii elvetiene ca fiul sau, Elvis, i-a taiat bratara electronica pe care autoritatile elvetiene i-au impus s-o poarte ca masura de securitate.
Polanski a dat asigurari ca ar fi putut sa evadeze usor
. „Daca m-as fi gandit s-o fac, as fi putut pentru ca era extrem de usor. Bratara electronica nu ma putea impiedica la asta, atat de aproape de frontiera franceza. Oamenii stiau insa ca nu as fi facut asta niciodata„, a asigurat el. „Pentru moment, eu sunt fericit ca sunt liber si ca pot sa ma consacru lucrurilor care mi-au fost interzise„, a adaugat el.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult