Acasa MagazinLife Românca ucigaşă a fondatorului comunităţii Taize a fost înjunghiată

Românca ucigaşă a fondatorului comunităţii Taize a fost înjunghiată

scris de D.S.S.
14 afisari

Românca închisă pentru că l-a ucis în 2005 pe preotul Roger, fondatorul comunităţii Taize, a fost înjunghiată în noaptea de marţi spre miercuri într-un centru medical specializat din Chartreuse, relatează presa franceză.

Românca închisă pentru că l-a ucis în 2005 pe preotul Roger, fondatorul comunităţii Taize, a fost înjunghiată

Luminita Solcan a fost injunghiata

Femeia a fost atacată cu un cuţit de colega ei de cameră şi înjunghiată de 17 ori, în jurul orei 22.00.
Potrivit Europe 1, Luminiţa Solcan a fost stabilizată, însă medicii s-au ferit să ofere un pronostic medical clar în ceea ce priveşte viitorul: „rezervat, în funcţie de evoluţia ulterioară„.
Românca a fost inculpată în cazul uciderii fratelui Roger, liderul spiritual al comunităţii ecumenice de la Taizé, Franţa, în decembrie 2007.
Două dintre cele trei expertize psihiatrice efectuate au demonstrat că Solcan nu avea discernământ în momentul în care a săvârşit fapta. Justiţia franceză a decis neînceperea urmăririi penale şi a ordonat internarea româncei într-un centru specializat.Procurorul Jean-Louis Coste a declarat că Luminiţa Solcan suferea, în momentul crimei, de o alterare totală a facultăţilor mintale. Avocatul ei va cere ca perioada în care se va afla sub supraveghere psihiatrică să o petreacă într-un centru din România.
În 16 august 2005, în faţa a zeci de credincioşi, părintele Roger a fost înjunghiat de ieşeanca în vârstă de 35 de ani chiar la Taizé. Martorii au reuşit să o imobilizeze imediat şi să o predea poliţiei.

1 comentariu

Ciu Huhu 02-04-2011 - 21:16

O nebuna injunghiata de alta nebuna….!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult