Acasa MagazinLife România a dat chix în finala Eurovision 2011. Vezi cum s-au împărţit punctele

România a dat chix în finala Eurovision 2011. Vezi cum s-au împărţit punctele

scris de D.S.S.
4 afisari

Azerbaidjan a câştigat, sâmbătă seara, finala concursului Eurovision 2011, cu piesa „Running Scared” interpretată de Ell/Nikki. Trupa Hotel FM, compusă din Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz, a intrat a  17-a în finala competiţiei Eurovision 2011 desfăşurată la Dusseldorf  şi s-a clasat pe un modest loc 17. Moldovenii de Zdob şi Zdub au fost mai apreciaţi de telespectatorii din cele 45 de state care au participat la vot şi au ocupat locul 12. 

Nigar Jamal si Eldar Gasimov din Azerbaijan au castigat Eurovision 2011

Voturile românilor din diaspora nu au adus piesa „Change” a trupei Hotel FM printre cele mai bine clasate în finala de la Dusseldorf . Deşi am primit punctaje bune de la Italia şi Spania, dar şi de la vecinii moldoveni şi bulgari, am obţinut numai locul 17.

Momentul frumos al jurizării pentru ţara noastră a fost cel din partea Republicii Moldova. Prezentatoarea care a transmis punctele dela Chişinău a salutat în limba română Europa iar când a anunţat că cele 12 puncte sunt oferite Romaniei, a vorbit tot în limba română.

Hotel FM s-a clasat pe un modest loc 17 in finala Eurovision 2011

Numărul de puncte pe care România le-a primit: Bulgaria – 6 puncte, Olanda – 4 puncte, Italia – 12 puncte, Danemarca – 4 puncte, Austria – 1 punct, Azerbaijan – 6 puncte, Turcia – 5 puncte, Ungaria – 1 punct, Irlanda – 1 punct, Spania – 8 puncte, Israel – 6 puncte, Estonia – 1 punct, Moldova – 12 puncte, Belgia – 10 puncte.

Eurovisiona 2011 a fost castigat de Azerbaijan

Ell/Nikk, câştigătorii Eurovision 2011,  au obţinut un total de 221 de puncte şi si-au asigurat, astfel, titlul de învingători. Pentru Azerbaijan, aceasta a fost cea de-a patra prezenţă la Eurovision. Unul dintre cele mai mari vise ale lui Nigar Jamal şi Eldar Gasimov a fost dintotdeauna cel de a cânta pe scena de la Eurovision. Nigar, mamă a două fetiţe şi rezidentă londoneză, s-a întors recent cu soţul său în ţara natală şi s-a decis să participe la preselecţie, alături de alţi 76 de participanţi.

 Italia, ţară care a revenit în consursul Eurovision după o pauză de 14 ani s-a clasat pe locul 2. Raphael Gualazzi a adunat 189 de puncte. Podiumul a fost completat de Eric Saade, din Suedia. Tânărul cântăreţ a strâns 185 de puncte. 

Ca de fiecare dată, notele au reprezentat 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate şi 50% televot în toate cele 45 de ţări 

Finala concursului Eurovision 2011 s-a petrecut pe stadionul unei echipe din liga a III-a din campionatul Germaniei de fotbal. Primele trei ţări clasate în finala Eurovision 2011, desfăşurată sâmbătă seara la Düsseldorf şi transmisă în direct de TVR 1, au fost Azerbaidjan, Italia şi Suedia.

4 comentarii

abc 15-05-2011 - 04:14

Vecinii nostrii moldoveni???ei ne transmit punctele in romana si noi ii numim vecini?fratii nostrii!!!

Viorica Ianc 15-05-2011 - 08:59

Austria niciodata nu se dezminte cat ne iubeste. Se simte acut si pe aici.
Totusi noi cei multi suntem obijnuiti. Sanatate, noroc si SUCCES formatiei Hotel FM !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult