Romania, campioana mondiala la pescuit | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Romania, campioana mondiala la pescuit

Romania, campioana mondiala la pescuit

scris de M.A.
2 afisari

Editia a XIV- a Campionatului mondial de pescuit la crap, desfasurata pentru prima oara in Romania, pe lacul Corbu, din judetul Constanta s-a incheiat. Romania este noua campioana mondiala, dupa ce a reusit sa prinda 1657,5 kg.

Romania, campioana mondiala la pescuit

Romania, campioana mondiala la pescuit

Romania, care a avut trei echipe la aceasta competitie (cum, de altfel, au avut toate tarile participante), a fost alcatuita din: Stefan Fasie si Felix Roman (sectorul A), Ionel Ghelase si Valeriu Martoiu (sectorul B) si Claudiu Lukacs si Catalin Ureche (sectorul C). Pe pozitia a doua s-a clasat echipa Bulgariei, care a reusit sa prinda 1261,47 kg, in vreme ce locul trei a revenit echipei Serbiei, cu 1114,38 kg.

Echipa Africii de Sud, care era campioana en-titre si care detine patru titluri mondiale, s-a clasat doar pe locul sase, cu 808,05 kg ce crap prins.

La cuplu, campioni mondiali au fost declarati romanii Stefan Fasie si Felix Roman, iar vicecampioni, colegii lor, Claudiu Lukacs si Catalin Ureche. Pe locul trei s-au clasat Filipe Cardana si Angelo Marques, din Portugalia.

Cel mai mare peste prins a apartinut echipei Bulgariei, formata din Balchev Branimir si Dimov Liudmil, si a cantarit 12,980kg.

Reamintim ca la acest campionat mondial au participat echipe din 20 de tari, respectiv: România, Africa de Sud, Lituania, Moldova, Rusia, Franta, Estonia, Slovenia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Kazahstan, Anglua, Ucraina, Italia, Spania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia si Portugalia.

Timp de 72 de ore (zi si noapte) cat a durat competitia, pe lacul Corbu a fost un adevarat regal al pescuitului. Participantii au fost foarte multumiti de conditiile asigurate de catre organizatori.

Competitia a fost organizata de catre compania Rig Service, in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta si Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

„Impreuna cu partenerii nostri, am reusit sa organizam, exemplar, prima editie a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap de pe teritoriul Romaniei. In februarie, cand am inceput pregatirile, nimeni nu credea ca vom reusi sa amenajam pista de concurs si lacul intr-un timp atat de scurt, dar am demonstrat ca putem, iar acum, aceasta pista a intrat în circuitul international al competitiilor de pescuit”, a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. El a mai precizat ca organizarea unui astfel de Campionat Mondial in tara noastra este dovada ca in Romania se poate face orice, atat timp cat exista vointa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult