Acasa MagazinLife Rusia: Cercetatorii au surprins imagini cu un animal rar întâlnit VIDEO

Rusia: Cercetatorii au surprins imagini cu un animal rar întâlnit VIDEO

scris de Stefan Galai
4 afisari

Un animal rar întâlnit, dintr-o specie rară de pisică sălbatică siberiană, cunoscută sub denumirea Manul, inclusă în Cartea Roşie care cuprinde toate speciile rare sau cele pe cale de dispariţie din Federaţia Rusă, a fost surprins în imagini de cercetătorii ruşi.

Foto: cougarhill.info

Imaginile în care apare acest animal rar întâlnit au fost înregistrate de cercetătorii ruşi în zonele speciale de hrănit animalele sălbatice din Rezervaţia Saiano Şuşensk.

„Existenţa acestui animal era pusă mereu sub semnul întrebării”, a declarat directorul adjunct al Rezervaţiei Saiano Şuşensk, Elena Ojigova, citată de Rador.

Rasa de pisică sălbatică Manul este inclusă în Cartea Roşie care cuprinde toate speciile rare sau cele pe cale de dispariţie din Federaţia Rusă.

Pe teritoriul Rusiei, animalele din această specie rară locuiesc în Ţinutul Altai, Republica Tuva, Republica Bureatia, şi Ţinutul Zabaikalie.

Potrivit cercetătorilor ruşi, în ultimii ani, numărul acestor animale s-a redus drastic în Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult