Acasa MagazinLife Rusia: Membrǎ Pussy Riot eliberatǎ din ȋnchisoare

Rusia: Membrǎ Pussy Riot eliberatǎ din ȋnchisoare

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Una dintre membrele trupei ruse de muzică rock Pussy Riot, Maria Aliohina, a fost eliberată luni din închisoare în urma adoptării unei legi privind amnistia.

Rusia: Membrǎ Pussy Riot eliberatǎ din ȋnchisoare (foto:thelineofbestfit.com)

Maria Aliohina și-a regăsit libertatea”, a declarat avocatul acesteia pentru agenția Ria Novosti. Deocamdată nu s-a anunțat nimic despre colega ei încarcerată, Nadejda Tolokonnikova. Ele au fost condamnate anul trecut la doi ani de închisoare pentru „huliganism” și „incitare la ură religioasă” după ce au cântat în februarie 2012 o „o rugăciune punk” anti-Putin într-o catedrală din Moscova.

Acum au beneficiat de legea privind amnistia, votată miercuri de Duma de Stat cu prilejul jubileului de 20 de ani de la adoptarea Constituției. În baza acestei legi pot fi eliberate persoanele cele mai vulnerabile social, inclusiv femeile, minorii, mamele, cei condamnați pentru prima dată la pedepse mai mici de cinci ani, pentru infracțiuni fără violență. Conform Agerpres, cea de-a treia membră a formației Pussy Riot, Ekaterina Samuțevici, a fost eliberată în octombrie 2012 după ce a primit o condamnare cu suspendare în urma judecării recursului. În schimb, justiția a respins atunci eliberarea condiționată a celorlalte două

2 comentarii

Titircă Inimăbună 23-12-2013 - 14:37

Am ca un fel de presimtire asa, adica ce zic eu, e o ditamai viziune rock foarte sfanta, ca Rascoala Pizdrelor s-a mai domolit in problema catedralelor.

Au scapat foarte usor, si e pacat.

digital 23-12-2013 - 16:18

„În baza acestei legi pot fi eliberate persoanele cele mai vulnerabile social, inclusiv femeile, minorii, mamele, cei condamnați pentru prima dată la pedepse mai mici de cinci ani, pentru infracțiuni fără violență.”

păi, cum ziceam mai deunăzi…ca la amerloci, dealtfel, poți să te kci pe Empire State Building și nu pățești nimic, e infracțiune fără violență, iar dacă ești femeie, mamă și o faci de prima dată, poți lua și un premiu de excelență!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult