Acasa MagazinLife S-a dat cep la Oktoberfest

S-a dat cep la Oktoberfest

scris de A.H.
3 afisari

Cea de-a 180-a ediție a Oktoberfest, manifestare populară uriașă care așteaptă peste șase milioane de amatori de cârnați și bere, și-a deschis, sâmbătă, porțile la Munchen, în prezența a zeci de mii de participanți entuziaști.

Oktoberfest (foto-Agerpres)

Primarul social-democrat al metropolei bavareze, Christian Ude, a inaugurat festivitățile în conformitate cu tradiția, strigând „O’Zapft is” (‘Butoiul a fost desfăcut’), în prezența șefului guvernului regional din Bavaria, conservatorul Horst Seehofer. Cu mai puțin de 24 de ore până la alegerile legislative naționale, cei doi oficiali, care au făcut campanie în tabere adverse, nu au făcut nicio aluzie la campanie electorală care se încheie: la Munchen este momentul sărbătorii, tradiției, muzicii și consumului de cârnați și de bere.

Anul trecut, circa 6,4 milioane de vizitatori s-au înghesuit pe 34,5 hectare pentru Sărbătoarea Berii, cea mai mare manifestare populară din lume.

Vineri seară, cancelarul Angela Merkel, deplasându-se la Munchen pentru unul din ultimele sale mitinguri de campanie, și-a încheiat discursul politic, în fața a 7.000 de persoane, printr-un amical: ‘Trăiască berea’.

1 comentariu

IngerAlbastru 21-09-2013 - 22:45

Se vinde peste tot pe planeta bere nemteasca acest an mai mult ca niciodata, magazinele sint pline si de bratwurst si inca n-am fost intr-un magazin nemtesc doar local. Se bea bere cat incape in Oceanul Pacific pe plan planetar!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS