Acasa MagazinLife S-a descoperit de ce chelesc bărbaţii

S-a descoperit de ce chelesc bărbaţii

scris de L.M.
16 afisari

Oamenii de ştiinţă au identificat o proteină care provoacă pierderea părului la bărbaţi.

S-a descoperit de ce chelesc bărbaţii

Cercetătorii din SUA au identificat această proteină în urma unor teste efectuate pe oameni şi cobai. În jurnalul de Ştiinţă Translaţională Medicală se menţionează că, pe baza acestor studii va putea fi creat un tratament pentru pierderea părului. Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că factorii genetici şi testosteronul influenţează pierderea părului.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au analizat genele care sunt pornite atunci când oamenii încep să chelească şi au descoperit proteina prostaglandine D, care se află în foliculi de păr aflaţi pe porţiunile chele ale scalpului. Cobaii care au fost injectaţi cu această proteină au chelit complet iar transplantele de păr nu mai cresc dacă primesc această proteină. Inhibarea creşterii firelor de păr este declanşată atunci când proteina se leagă de un receptor de pe celulele de foliculi de păr, a declarat profesorul Cotsarelis, de la Departamentul de Dermatologie, care a condus cercetarea, potrivit RRA.

Cercetătorii spun că există potenţial pentru dezvoltarea unui tratament care poate fi aplicat pe scalp pentru a preveni chelirea. Potrivit statisticilor, bărbaţii încep să chelească pe la vârsta mijlocie şi aproximativ 80% îşi pierd părul după vârsta de 70 de ani.

2 comentarii

प्रिंस Parpanghel Carpathians 23-03-2012 - 10:22

Cobaii nu sant …sobolani, desii se aseamana, ce zici sobrule, din poze si descrieri ti se potriveste un tratament cu scalp . Are si prostglandina este in exces si evidenta. Se poate sterge excesul si din evidenta automat!

Chris P. 24-03-2012 - 15:26

din fericire nu am exces de testosteron deci nu am de ce sa imi fac griji… oricum, cheliosi au destul succes la femei asa ca nu cred ca e vreo problema

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult