Acasa MagazinLife S-a realizat pilula contraceptiva pentru barbati

S-a realizat pilula contraceptiva pentru barbati

scris de Ziua Veche
2 afisari

Un grup de cercetatori israelieni de la Universitatea Bar-Ilan din Tel-Aviv au creat prima alternativa a contraceptivului pentru femei, relateaza “The Telegraph” in editia sa de luni. Mai exact, este vorba despre o pastila pentru barbati, care “dezactiveaza” lichidul seminal inainte ca acesta sa ajunga sa fecundeze ovulul.  

Mai mult, aceste pilule nu au nici un fel de efecte secundare, asa cum se intampla in cazul pilulelor contraceptive pentru femei. Cercetatorii israelieni au avut in vedere o pilula care se va lua de catre barbati o data la trei luni.

“Pilula actioneaza asupra unei proteine vitale din sperma, necesara femeii in procesul de conceptie. Astfel, chiar daca spermatozoizii ajung in uter, ei nu sunt capabili sa fertilizeze ovulul”, spune prof. Haim Breitbat, de la Universitatea Bar-Ilan.

In compozitia noului medicament nu se gasesc hormoni sexuali masculini si hormoni sexuali feminini, precum in pilulele luate de femei. Oamenii de stiinta sustin ca pastila destinata barbatilor este eficienta in 100 la suta din cazuri, asa cum au demonstrat si testele de laborator. Noua metoda de contraceptie ar urma sa fie lansata peste trei ani, iar anul viitor vor fi demarate si testele pe oameni.

 

 

0 comentariu

Europeanuul 15-09-2010 - 14:20

si fostii pretini (din blocul Varsovia) se putea si in Romania schimba mai mult, mult mai mult. Polonia, Cheia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Lithuania… doar cateva exemple. Acum Romania ramane codasa, in urma Bulgariei, pe ultimul loc!

Yakov 16-09-2010 - 10:29

Aveam un sistem de asigurari de sanatate de care beneficiam toti si nu muream in strada, cum se intampla in SUA cu 75 dintre americani. Acum l-au „reformat” si desi platim in continuare taxele la CAS, trebuie sa scoatem bani din buzunare pentru orice: medicamente, interventiile chirurgicale si alte manopere, venim la spital cu mancarea in traista, spaga la medici a crescut.
Aveam si un sistem de invatamant care functiona, desi nu era perfect. Orice copil talentat putea sa ajunga inginer, medic, profesor, etc, chiar daca era dintr-o familie fara posibilitati materiale. Acum, din reforma in reforma, s-a ales praful si de invatamant. Urmeaza „reforma” finala, prin care la stat vor fi invatati copiii doar sa dea buna ziua, sa se inchida singuri la ghete, sa se roage la stele, sa se puna in patru labe in fata oricarui cotropitor strain. Cei care viseaza sa urmeze o scoala serioasa, unde sa invete chestii utile si sa devina ingineri, programatori, medici, etc, vor trebui sa-si vanda un rinichi ca sa-si plateasca taxele pentru studii.

Yakov 16-09-2010 - 11:00

De la sfarsitul anilor ’60 aceste tari reusisera, treptat, sa scape de sub dominatia ruseasca, cel putin din punct de vedere economic. Au investit in industrie, in sistemul energetic, in transporturi, in invatamant si sanatate, etc. A fost o perioaba de dezvoltare intensa si de apropiere de tarile industrializate din Vest.
Dar sistemul politic ramasese ultra-centralizat, cu un singur „proprietar”, seful statului sau partidului comunist. Vesticii, care erau ingroziti de concurenta crescanda din partea tarilor din Est, i-au cumparat pe cativa barosani din KGB si prin ei au destructurat sistemele vitale din Est si URSS.
Nu a fost reforma, ci distrugere planificata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS