Acasa MagazinLife S-a reluat exportul de apa sfanta din Iordan

S-a reluat exportul de apa sfanta din Iordan

scris de Ziua Veche
2 afisari

Iordania a reluat exportul de apa provenita din locul unde a fost botezat Iisus Hristos, respectiv Raul Iordanului, dupa o suspendare de peste un secol, a declarat marti un responsabil iordanian de rang inalt, citat de Efe,.

Firmele iordaniene au indeplinit cerintele impuse pentru imbutelierea si transportarea faimoasei ape”, a declarat pentru Efe, potrivit Agerpres, presedintele organismului guvernamental „Baptism Site” (Locul botezului), Dai Madani.


 

 

Responsabilul iordanian a subliniat ca au trecut peste 100 de ani de la ultima inregistrare referitoare la expedierea lichidului in strainatate.

Avem imagini in arhiva care dateaza din 1906, unde putem vedea cum era umpluti recipientii de lemn cu apa din Raul Iordanului si se exportau apoi spre Statele Unite si Europa, unde apa era utilizata pentru botezarea copiilor”, a mai spus el.

Odata cu infrangerea otomanilor, care detineau controlul asupra Iordanului si altor tari din Orientul Mijlociu, locul unde a avut loc botezul a fost declarat zona militara, extragerea lichidului fiind stopata inainte de inceperea Primului Razboi Mondial (1914-1918).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult