Acasa MagazinLife Şampanie de 200 de ani, scoasă la licitaţie

Şampanie de 200 de ani, scoasă la licitaţie

scris de M.A.
4 afisari

Unsprezece sticle pline cu o şampanie veche de două secole recuperate din epava unei nave care a naufragiat în sec. al XIX-lea vor fi scoase la licitaţie în această săptămână în Finlanda.

Sampanie Finlanda

Şampanie de 200 de ani, scoasă la licitaţie (foto: finland.fi)

Aşteptările sunt mari în provincia autonomă Aaland, un arhipelag în largul căruia au fost descoperite în 2010 preţioasele sticle cu şampanie şi de unde o sticlă Veuve Cliqout provenită de pe încărcătura navei a fost vândută deja la licitaţie în 2011 contra sumei de 30.000 de euro, transmite Agerpres.

”Rezultatul acestei vânzări ne-a încurajat să organizăm o nouă vânzare la licitaţie”, a subliniat într-un comunicat un membru al executivului local din Aaland, Rainer Juslin.

Sticlele fac parte dintr-o încărcătură recuperată din cala unei nave care s-a scufundat între anii 1825 şi 1830 şi care a fost descoperită în 2010. În total, 145 de sticle cu şampanie de la celebra marcă Veuve Cliqout, dar şi de la Heidsieck şi Juglar au fost descoperite în epava navei.

Licitaţia va avea loc vineri la Palatul congreselor din Mariehamm, capitala provinciei Aaland. Expertul Richard Juhlin, care a ajutat la identificarea sticlelor, a afirmat că şampania şi-a păstrat toate proprietăţile datorită condiţiilor ideale ce prevalează pe fundul Mării Baltice pentru conservarea sa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS