Sarah Brightman se pregăteşte să ajungă la stele (Video) | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Sarah Brightman se pregăteşte să ajungă la stele

Sarah Brightman se pregăteşte să ajungă la stele

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cântăreaţa Sarah Brightman va fi următorul turist spaţial care urmează să ajungă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în 2014 sau 2015.

Sarah Brightman se pregăteşte să ajungă la stele

Dupe un curs de pregătire ce va dura şase luni, Sarah Brightman va fi doar a doua femeie care ajunge în spaţiu ca şi turist şi al 8-lea turist spaţial din lume, nefiind cunoscuţi deocamdată parametrii financiari ai acestei „excursii”, însă suma ar trebui să depăşească 35 de miloane de dolari. Sarah va ajunge pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, voiajul urmând să dureze între 10 zile şi două săptămâni.

Brightman este soprana cel mai bine vândută din lume şi are o avere de 37,3 milioane de euro, ea a vizitat Rusia în iulie şi a primit aprobarea unei comisii medicale pentru a-şi începe pregătirea la Centrul pentru antrenamentul cosmonauţilor din Rusia, potrivit realitatea.net. Primul turist care a ajuns la bordul ISS a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniană Anousheh Ansari (2006), americanul de origine maghiară Charles Simonyi (2007), americanul Richard Garriott (2008) şi canadianul Guy Laliberté (2009), fondatorul Cirque du Soleil. Charles Simonyi, unul dintre pionierii gigantului american Microsoft, a intrat în istorie ca fiind primul om care nu este de profesie astronaut, dar care a reuşit să participe la două misiuni spaţiale, ultimul său sejur în spaţiu având loc în martie 2009.

Sarah Brightman este singurul artist care a fost invitat de două ori pentru a cânta la Jocurile Olimpice – prima dată în 1992, la Olimpiada de la Barcelona, unde a cântat „Amigos Para Siempre”, cu tenorul spaniol Jose Carreras, şi a doua oară, şaisprezece ani mai târziu, la Beijing, unde a interpretat alături de cântăreţul chinez Liu Huan piesa „You and Me”. Totodată, duetul ei cu tenorul italian Andrea Bocelli „Time to Say Goodbye”, lansat în 1998, a devenit cel mai rapid vândut single din toate timpurile în Germania şi s-a vândut pe plan mondial în 12 milioane de copii.

2 comentarii

digital 07-10-2012 - 19:42

să n-ajungă,sereaca între ele din greșeală!

Mariana Cristescu 08-10-2012 - 09:20

Dupa ce a cantat alaturi de Bocelli, nu vad ce alta bucurie ar mai astepta-o pe pamant. Bravo ei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult