Acasa MagazinLife Scandal în SUA. Kathryn Bigelow ar fi primit informaţii de la CIA

Scandal în SUA. Kathryn Bigelow ar fi primit informaţii de la CIA

scris de M.A.
0 afisari

Regizoarea americană Kathryn Bigelow este bănuită că a folosit o serie de informaţii secrete de la CIA pentru noul ei film, un lungmetraj despre uciderea lui Osama ben Laden.

Kathryn Bigelow (gossipcenter.com)

Kathryn Bigelow (foto: gossipcenter.com)

Pentagonul a deschis deja o anchetă oficială despre posibilele scurgeri de informaţii ce ar fi putut fi folosite pentru realizarea acest film, iar CIA îşi va revizui relaţiile cu industria cinematografică americană, informează lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Potrivit presei americane, Kathryn Bigelow, regizoarea americană premiată cu Oscarul pentru regie în 2010, pentru „The Hurt Locker”, ar fi persoana care ar fi beneficiat de acele scurgeri de informaţii. Ea lucrează încă din 2008 la un film despre operaţiunile de urmărire şi capturare a fostului lider al reţelei al-Qaida, care a fost executat pe 2 mai 2011, de un comando american, la Abbottabad, în Pakistan.

Scandalul, cu puternice implicaţii politice, a izbucnit în august, atunci când deputatul republican Peter King a citit un editorial în New York Times care dezvăluia o serie de informaţii neobişnuite. Kathryn Bigelow şi scenaristul ei preferat Mark Boal ar fi fost invitaţi – spre surpriza unora dintre militarii americani – la ceremonia organizată de CIA pentru a sărbători „victoria” obţinută de SEALs, în condiţiile în care publicul larg nu cunoaşte nici numele, nici cum arată soldaţii din acel comando de elită.

Parlamentarul american bănuieşte că Bigelow şi Boal au avut acces la informaţii strict secrete din domeniul apărării naţionale. El însuşi, în calitate de preşedinte al comisiei pentru Siguranţă internă în Camera reprezentanţilor, nu a putut fi informat despre toate detaliile acelei misiuni. Politicianul american vrea să afle dacă acele scurgeri de informaţii deţin potenţialul de a compromite viitoarele misiuni secrete ale CIA.

Un alt subiect care îl enervează pe politicianul american este apropierea alegerilor prezidenţiale. Filmul regizat de Kathryn Bigelow trebuia să fie lansat în octombrie şi ar fi putut să îl ajute pe Barack Obama, înainte de scrutinul din 6 noiembrie. Raidul care a condus la capturarea şi executarea lui ben Laden este considerat unul dintre cele mai mari succese din mandatul actualului preşedinte american.

Kathryn Bigelow a respins aceste acuzaţii, declarând că filmul ei este „apolitic”. Din cauza scandalului, studiourile Sony Pictures au decis să lanseze filmul în luna decembrie.

1 comentariu

briel 09-01-2012 - 18:33

N-are ce sa-l mai ajute pe Barack Obama, timpul este prea scurt.

Pe americani, in momentul de fata, ii intereseaza economia … care merge prost. Un conflict cu Iranul (si proptelele lui Rusia si China) ar fi dezastru pentru economia americana. Iranienii stiu asta si de aia si intind nervii americani de-a latul Ormuzului.

In paranteza fie spus – Iran’s nuclear scientists have recently evinced a tendency to get assassinated, and a mysterious explosion at a military facility happened to kill the general in charge of Iran’s missile program… – deci se poate si fara razboi americanesc.

Mana lunga a Mossadului opereaza cu mare finete. Israelitii se pot descurca foarte bine si mult mai subtil decat americanii. Ce-i drept, au fost ajutati un pic cu informatii, dar fiind oameni ai locului, Middle East, au un avantaj net.

Iar fosti ofiteri CIA (pe langa altii din armata), au o cu totul alta sustinere decat a lui Obama.

http://www.usnews.com/news/blogs/ballot-2012/2012/01/03/former-cia-bin-laden-hunter-scheuer-endorses-ron-pauls-foreign-policy

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult