Acasa MagazinLife Scandal pentru muzica folosita la torturarea detinutilor de la Guantanamo

Scandal pentru muzica folosita la torturarea detinutilor de la Guantanamo

scris de A.B.
5 afisari

Grupul canadian de muzică rock Skinny Puppy a cerut Departamentului american al Apărării să-i plătească suma de 666 de mii de dolari ca drepturi de autor pentru folosirea muzicii sale la torturarea prizonierilor de la Guantanamo, relatează AFP citând postul de televiziune CTV.

‘Le-am expediat factura, pentru că, fără să ne ceară acordul, au folosit muzica noastră ca o armă împotriva unor persoane‘, a declarat Kevin Ogilvie, membru fondator al grupului rock.

În trecut și alte formații muzicale, precum REM, Rage Against the Machine sau Metallica au criticat utilizarea muzicii lor ca tehnică de tortură a deținuților de la Guantanamo, care erau forțați să asculte ore în șir melodiile cu volumul dat foarte tare în celulele din această închisoare. Grupul Metallica chiar a cerut Pentagonului să nu se mai folosească în acest mod de creațiile sale.

3 comentarii

Tache 08-02-2014 - 12:00

Ce poti sa spui fata de asa ceva ?

La Quenelle in english.

http://www.youtube.com/watch?v=3qgxZ6JEynk

Tache 08-02-2014 - 12:07

Stirea este, bineinteles, o dezinformare ordinara, un truc psihologic, o stire falsa. Vezi doamne, asa terorizeaza americanii, dau muzica la maxim, fara sa foloseasca cele mai crude si inumane metode, cum se intampla, de fapt, in realitate.

UnUL 08-02-2014 - 12:15

Tăchiță, să nu-mi spui că ai asistat la ședințe de tortură la Guantanamo și deții informații complete privind acest subiect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult