Acasa MagazinLife Scandalul statuii Carlei Bruni-Sarkozy

Scandalul statuii Carlei Bruni-Sarkozy

scris de A.B.
5 afisari

Un scandal între aleşii opoziţiei şi cei ai anturajului soţiei preşedintelui francez a stârnit intenţia primarului localităţii Nogent-sur-Marne, situată în apropiere de periferia Parisului, de a ridica o statuie cu efigia Carlei Bruni-Sarcozy.

Ziarul Midi libre se va judeca în instanţă cu nevasta lui Sarkozy

Scandalul statuii Carlei Bruni-Sarkozy

Statuia din bronz, înaltă de 2 m, va reprezenta una dintre muncitoarele din vechea fabrică de pene a comunei, majoritatea de origine italiană. ‘M-am gândit la Carla Bruni-Sarkozy pentru că este Prima doamnă a Franţei şi pentru că este cea mai italiancă dintre franţuzoaice. I-am propus să-i utilizăm chipul ca model şi ea a acceptat’, a declarat pentru AFP primarul Jacques Martin, membru al partidului prezidenţial UMP, transmite Agerpres.
Statuia va fi botezată ‘Valnurese’ (‘Doamna din Val Nure’), omagiind astfel locuitori din această vale din Emilia-Romagna care au părăsit Italia din 1860 pentru a se instala în Nogent-sur-Marne. Ea va fi amplasată într-un spaţiu privat, în curs de amenajare în centrul oraşului, a precizat primarul. Surse din anturajul dnei Bruni-Sarkozy au confirmat că aceasta a acceptat să pozeze sculptoriţei Elisabeth Cibot, dar au subliniat că nu a fost vorba ca numele ei să fie pomenit. Să fie model ‘este fosta ei meserie, ea nu o mai practică în mod comercial, dar i se cere uneori să pozeze şi ea acceptă adesea, întotdeauna benevol’, a explicat una din surse.
Acest proiect de statuie este ‘grotesc’, a reacţionat alesul socialist William Geib, denunţând un ‘capriciu’ al primarului. Este ‘o insultă pentru muncitoarele italience să fie întruchipate de o persoană foarte bogată. Nu am nimic împotriva Carlei Bruni-Sarkozy, dar ea nu reprezintă lumea muncitoare’, a adăugat el.
Inaugurarea statuii va avea loc după alegerile prezidenţiale ‘ca să nu poată spune nimeni că s-ar fi urmărit un scop politic’, a adăugat primarul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult