Acasa MagazinLife Se fac ultimele pregătiri pentru concertul Linkin Park de la Romexpo

Se fac ultimele pregătiri pentru concertul Linkin Park de la Romexpo

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Primul concert al trupei californiene Linkin Park în România va avea loc la Romexpo miercuri, 6 iunie, intrarea făcându-se începând cu ora 17:30.

Primul concert al trupei Linkin Park in Romania va avea loc la Romexpo pe 6 iunie

Cu puţin timp înainte de mult aşteptatul concert al trupei de crossover, Linkin Park, în Bucureşti, a fost anunţată şi lista formaţilor care vor cânta în deschidere pentru trupa americană, care a vândut peste 45 de milioane de albume în lumea întreagă. Astfel, moldovenilor de la Zdob şi Zdub, care au fost anunţaţi ca opening act în urmă cu 2 săptămâni li se vor alătura şi două trupe autohtone, Coma şi PhenomenOn

PhenomenOn este o formaţie de tineri muzicieni, cu un excelent background muzical, care s-a lansat în 2007 şi care în cei 5 ani de activitate a susţinut sute de concerte în România şi în străinătate, câştigând numeroase premii la concursurile de gen. Coma este o trupă de rock alternativ înfiinţată la începutul anilor 2000, care a lansat până în prezent 3 albume, dintre care ultimul, „Coma Light” din 2008 este în totalitate acustic.

Conform organizatorilor, a fost nevoie de nu mai puţin de 16 camioane pentru a transporta scena, back-line-ul şi sistemul de sonorizare pentru concertul trupei Linkin Park. Trupa a cerut un sistem de sonorizare de ultimă generaţia, care potrivit mediafax, a fost adus special pentru ei din Cehia. Scena pe care vor urca cei 6 membri ai trupei, Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave „Phoenix” Farrell, Joe Hahn şi Rob Bourdon are o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi şi o înălţime de 14 metri.

Deşi există avertizări de cod galben de ploi pentru această perioadă, accesul cu umbrele va fi strict interzis la Romexpo, astfel că organizatorii recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. De asemenea, în ziua concertului, securitatea şi buna desfăşurarea a evenimentului va fi asigurată de peste 200 de oameni, astfel că participanţii la concert vor fi obligaţi să se supună controlului corporal făcut la intrarea în locaţie de organele de securitate abilitate.

Accesul în incinta Romexpo se va face de la ora 17:30, cele 3 trupe din deschidere, Coma, PhenomenOn şi Zdob şi Zdub urmând să urce pe scenă începând cu ora 17:50. La intrarea în incintă vor exista două puncte separate de intrare, unul pentru spectatorii cu bilete la Gazon A şi Gazon B şi altul pentru cei cu locuri în Golden Ring şi tribune.

Din 2000 şi până  în prezent, formatia Linkin Park, care s-a lansat oficial în 1996 sub denumirea Hybrid Theory, a scos patru albume de studio, două albume cu remixuri şi două albume live, care s-au vândut în peste 45 de milioane de exemplare. Primul album, care a păstrat denumirea „Hybrid Theory” a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare in SUA) si a castigat multi-platina in multe alte tari, iar ultimul lor album, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 in Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo. Pentru 2012, membrii trupei le pregătesc fanilor un nou album, Chester Bennington declarând despre acesta că „o sa fie ceva mult mai familiar oamenilor decat a fost “A Thousand Suns”. Vom incerca sa venim cu un sound greu, fara sa mergem prea mult inspre metal”. Noul album, care se va numi „Living Things”, va fi lansat la doar 20 de zile după concertul de la Bucureşti, pe 26 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult