Acasa MagazinLife Se schimbă regulile la Eurovision 2014

Se schimbă regulile la Eurovision 2014

scris de L.M.
9 afisari

Regulile cu privire la juriile naţionale din cadrul concursului muzical Eurovision au fost înăsprite pentru ediţia 2014, potrivit unui comunicat al Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), publicat la Geneva.

Se schimbă regulile la Eurovision 2014

Se schimbă regulile la Eurovision 2014

Noul regulament are ca scop conferirea „unei transparenţe mai mari” practicilor acestor jurii, al căror vot reprezintă 50% din rezultatul global din fiecare ţară participantă, transmite Moldpres, care citează Agerpres şi AFP. Modificările prevăd ca numele juraţilor să fie anunţate la 1 mai, cu o săptămînă înainte de prima semifinală a concursului, care se va desfăşura la Copenhaga, la 6 mai 2014. Eurovision va publica, de asemenea, punctele acordate de fiecare jurat după finala competiţiei.

În plus, pentru a da o mai mare diversitate componenţei juriilor, profesioniştii din industria muzicală vor putea să ocupe un loc în juriile naţionale doar dacă nu au făcut deja parte dintr-un juriu în cel puţin una din precedentele două ediţii ale Eurovision.

Jon Ola Sand, directorul executiv al Eurovision, a declarat că aceste modificări au fost aprobate de Grupul de Referinţă, organul de conducere al concursului, precum şi de Comitetul TV al UER. „Regulile rămîn, în esenţă, aceleaşi”, a afirmat acesta. „Cu toate acestea, o mai mare transparenţă permite Concursului Muzical Eurovision să-şi valorifice succesul”, a adăugat responsabilul.

În ultimele luni, UER a fost chemată să investigheze o serie de acuzaţii referitoare la integritatea procedurilor de vot în cadrul ediţiei de acest an a concursului, care s-a desfăşurat la Malmö, Suedia. „Dacă ancheta noastră descoperă dovezi privind activităţi ilicite, vom lua măsurile necesare”, a afirmat Sand. „Intenţionăm, de asemenea, să deschidem o pagină oficială pe site-ul nostru pentru a primi eventuale rapoarte privind nereguli în procesul de vot„, a adăugat acesta.

Ediţia 2013 a Eurovision a fost cîştigată de candidata daneză Emmelie de Forrest, cu melodia „Only Teardrops”, oferind astfel radiodifuzorului public danez dreptul de a organiza ediţia de anul viitor a concursului.Eurovision 2014 se va desfăşura la Copenhaga, cu tema „Join Us!”. Lista ţărilor participante va fi publicată la începutul lui ianuarie.

9 comentarii

IngerAlbastru 24-09-2013 - 23:51

Sa mai schimbe si legea sa nu fie toate melodiile dupa muzica orientala doar cei care locuiesc in acele zone si ar mai fi multe de schimbat insa ei nu prea vad defectele ca sint prea ocupati cu niste nimicuri, ca cine vor sta pe scaunele juratilor.

andii 25-09-2013 - 01:28

Lasa ca MUZICA ENGLEZEASCA ne bombardeaza pe toate televiziunile. SUA, UK nu asculta MELODII din alte limbi pentru ca le considera urate, dar este o greseala.

IngerAlbastru 25-09-2013 - 09:36

Fratilor jurnalisti, ma lasati sa scriu fara sa interveniti???
As aprecia foarte mult daca nu mai bagati acel TAB de erata si sa va uitati si la cei care se exprima chiar vulgar la tot pasul!!!

IngerAlbastru 25-09-2013 - 09:40

Muzica romaneasca nu este atractiva la ora asta si nu atrage nici pe romani de asta se difuzeaza doar in engleza pe toate canalele lumii.

pathfinder 25-09-2013 - 09:46

„Muzica romaneasca nu este atractiva…”
Asa a postulat igen.
Am sa te intreb asa intr-o doara: Da’ tu pe ce te bazezi?

IngerAlbastru 25-09-2013 - 10:44

Ma bazez pe ce aud si ce vad, nu ajunge??? Ti-am spus ca nu sint cantareata pe alt topic, deci e clar ca sint spectator eventual. Si ca sa-ti reamintesc e vorba de Euroviziune, unde se premiaza cantecele noi create special pentru ocazie, nu pe cele a lui Maricica de la Gorj.

pathfinder 25-09-2013 - 10:59

Auzi prost.
Vezi prost.

Nu ca mie mi-ar place ce vad la TV…

Antibasistul 25-09-2013 - 11:24

Cel mai prost din lume aud si vad basistii, pentru ca-l au pe nasul Basescu-n suflet, hipnotizați fiind de acest Mare Ticalos!

pathfinder 25-09-2013 - 11:39

Get a life!

Huhu -> IngerAlbastru, la 3.30 dimineata: 😉
//—————————————-
„esti simpatica, de copii si nepoții tai nu-ți pare rau?”
Scris de Antibasistul la 25-09-2013 @ 03:31
//—————————————-
Simpatica, ai?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult