Acasa MagazinLife Se scot la licitație costume, obiecte și podoabe folosite în serialul The Crown

Se scot la licitație costume, obiecte și podoabe folosite în serialul The Crown

scris de Z.V.
147 Afisari

La Londra vor fi scoase la licitație câteva sute de costume, obiecte și podoabe folosite în faimosul serial The Crown, inspirat din viața Reginei Elisabeta a Doua a Marii Britanii. Colecția este absolut impresionantă și conține, printre altele, chiar și o caleașcă.
Este greu de descris în cuvinte cât de minuțioase sunt costumele folosite în serialul The Crown, reconstituite în cele mai mici detalii, după fotografii, picturi și uneori chiar exemplare folosite în realitate de membrii casei regale britanice. Prețurile? Rochiile și ținutele pornesc de la câteva mii până la zeci de mii de lire sterline. Există însă și obiecte mult mai ieftine: sticluțe, mici elemente de recuzită ale căror prețuri încep de la numai câteva zeci de euro. La polul opus este însă una dintre piesele de rezistență: singura reproducere din lume după așa-numita „caleașcă de stat”.

CHARLIE THOMAS, reprezentant al Bonham’s: Caleașca e fantastică. Se poate sta în ea, este chiar o caleașcă autentică. Și sigur, dacă ai cumva șase cai, te poți plimba cu ea pe bulevard! Chiar funcționează, a fost construită special pentru serial.

Mai sunt și alte elemente de valoare aproape istorică. O replică a porților Palatului Buckingham, spre exemplu. Sau o reconstruire a clădirii de pe strada Downing numărul 10, reședința premierului britanic.

CHARLIE THOMAS, reprezentant al Bonham’s: Sunt obiecte din toate cele șase sezoane, cu toate personajele principale. Regina este bineînțeles în centru, cu cele trei actrițe care au jucat-o, Claire Foy, Olivia Colman și Imelda Staunton: Costume, accesorii, recuzită, reproducerile după operele de artă pe care le știm din serial, toate acestea sunt în număr mare.

Serialul the Crown a fost criticat pentru că mai ales din a patra serie se îndepărtează destul de mult de adevăr și au existat nenumărate apeluri să fie interpretat drept inspirat din fapte reale, nu ca documentar. Totuși, în toată lumea și-a câștigat milioane de fani – și cei mai cu dare de mână vor urmări îndeaproape licitația de la începutul lui februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS